Escola Superior de Disseny

Grau en Disseny

El disseny és un motor d'innovació i canvi social, capaç de transformar el dia a dia de les persones. Troba solucions creatives, estètiques, funcionals, eficients i ètiques a les necessitats dels individus.

Per què
estudiar disseny?

El Grau en Disseny forma a professionals entorn dels valors d'observació, anàlisi i reflexió, creativitat i sensibilitat artística, responsabilitat ètica i sostenible, compromís social i innovació al servei del benestar social i el progrés​.

Ensenyem als nostres alumnes a ser creatius, a tenir curiositat i capacitat d'analitzar l'entorn. Per a un dissenyador, posseir sensibilitat i formació en l'art i la cultura és tan imprescindible com estar atent a les tendències, noves tecnologia i metodologies innovadores que van apareixent en les diferents disciplines.

Dades clau

Títulació
Grau en disseny, títol universitari oficial expedit per la Universitat Ramon Llull.

Durada
4 anys.

Crèdits
240 ECTS (60 ECTS per curs acadèmic).

Nombre de places
120 places.

Preu (por any acadèmic)
7.800€ Grau en Disseny (130€/ECTS).
També hi ha l'opció de fer el grau en anglès: Undergraduate Degree in Design.

Període lectiu
Setembre a juny.

Idioma
Castellà, Català i Anglès.

Opció doble titulació
8.616€ Grau en Disseny + Diploma d'Especialització en Disseny Interactiu i Tecnologies Emergents (144€/ECTS).

Metodologia

El mètode docent seguit a ESDi busca l'equilibri entre tres components:

1 ⟶ Els fonaments teòrics que suposen la base de l'aprenentatge.

2 ⟶ Les eines i els llenguatges que permeten portar les idees a la pràctica.

3 ⟶ L'experiència professional dins de les empreses.

Tipologia d'assignatures

Conceptuals: aporten coneixements i competències de l'àmbit de les Humanitats i les Ciències Socials.

Instrumentals: mostren les eines i materials indispensables per a entendre els tipus de productes a dissenyar.

Projectuals: ensenyen la metodologia de treball específica del disseny.

Titulació

És un grau oficial universitari reconegut i homologat per l'EEES (Espai Europeu d'Educació Superior). A l'hora de configurar el Pla d'Estudis s'han tingut en compte les recomanacions d'organismes i institucions internacionals com la BEDA (The Bureau of European Design Associations), l'ICSID (Internacional Council of Societies of Industrial Design), l'ICOGRADA (International Council of Graphic Design Associations) o l'IFI (Institut de Formació Integral).

Especialitats

Descarrega tota la informació

Direcció
i professorat

dr francisco gil, director academico esdi, grado en diseño barcelona

Dr. Francisco Gil

Director acadèmic

Llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat en Història per la UAB. Diplomat Especialista Superior en Recerca. Postgraduat en Gestió de Museus. Màster en Recerca educativa.
Doctor en Educació.
Professor en diferents universitats com la UAB, UIC, ESADE Business School i conferenciant internacional.

Dra. Elizabeth Ferrándiz

Coordinadora acadèmica

Llicenciada en Belles arts per la UB, Postgrau en Tècniques d’Animació per Ordinador i Doctora en Psicologia per la UAB. Actualment Coordinadora Acadèmica d’ESDi, ha estat cap d’estudis de les AEADs de Producte i Interiors, i de Comunicació Visual d’ESDi, així com membre del Departament de Teoria i Anàlisi del Disseny, del grup de recerca TADD, i de Qualitat Acadèmica.

jorge zuazo, diseño de moda, disseny de moda, fashion design, esdi

Jorge Zuazo

Cap d'estudis AEAD Moda

Bachelor of Arts with Honours in Fashion Design en l’especialitat de Gèneres de Punt, per la Universitat de Southampton a través de l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda EATM. Director creatiu i fundador de la marca Gacela Socks, és també Product Manager freelance per a diferents empreses, com Camper, TCN, Bobo Choses, Sivasdescalzo, Hoss Intropia, etc.

isona ten, joyería, summer campus, diseño de producto, diseño de interiores, esdi

Isona Ten

Cap d'estudis AEAD Producte

Graduada en Disseny menció Producte per ESDi-URL. Fundadora de la seva pròpia marca de joieria Isona Ten. Ha treballat com a dissenyadora de joies i complements a Fili Plaza, Nevado Complementos, Kdimension Company i David Howard Jewellery. És membre i tresorera de la junta A-FAD (Associació d’Artistes i Artesans del FAD).

ignacio quiros, diseño audiovisual, grado en diseño esdi, estudiar diseño barcelona, mapping, llum bcn, productor audiovisual

Ignacio Quirós

Cap d'estudis AEAD Audiovisual

Media producer amb més d’una dècada d’experiència en producció de televisió i esdeveniments. BA Film and Media Studies per Columbia University i Màster en Documental per ESCAC. Cap d’estudis de l’AEAD Audiovisual d’ESDi.

diseño de espacios, david pablo, diseño de interiores, disseny interiors, interiorista, interiorisme, diseño de espacios, disseny d'interiors

David Pablo García

Cap d'estudis AEAD Interiors

Dissenyador d’Interiors per Elisava i Bachelor of Arts in Honours in Design per la Southampton University. Head designer i founder de l’estudi Satèl·lit Interiors, ha estat cap d’equip del departament d’interiorisme de Mango i responsable d’interiorisme i disseny industrial a b720 Arquitectes. És docent a diverses escoles de disseny i cap de l’AEAD d’Interiors d’ESDi.

encarna ruiz, grado en diseño esdi, esdi color lab

Dra. Encarna Ruiz

Directora de The Create Lab

Llicenciada en Periodisme i Doctora en Comunicació i Periodisme per la UAB. Màster Universitari en Comissariat d’Art i Nous Mitjans per ESDi-URL. Especialista en Sociologia del disseny i Anàlisi de tendències socials, és la Directora de The Create Lab, el laboratori de tendències socials i del color vinculat a l’Associació Internacional del Color Intercolor des de 2012, i representant d’Espanya en aquesta associació.

carles cabezón, ux/ui, design thinking, diseño gráfico, disseny gràfic, graphic design

Carles Cabezón

Cap d'estudis AEAD Gràfic

Graduat en Art Electrònic i Disseny Digital per ESDi-URL, Enginyer Tècnic en Informàtica de Sistemes, Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques, Postgrau en Disseny i Producció Gràfica, i Postgrau en Disseny Gràfic Avançat. Cap d’estudis de l’AEAD Gràfic i Director del Màster en Experiència d’Usuari i Disseny d’Interfícies (UX/UI) d’ESDi.

antoni mañach, diseño y creatividad, curso de verano, summer campus, ética del diseño, historia del diseño

Antoni Mañach

Professor d'Història i Ètica del Disseny

Llicenciat en Filosofia per la UB, PhD© en Ètica del Disseny. Docent d’Història del Disseny, Fonaments de la Projectació i Ètica del Disseny. Autor del codi deontològic de la Xarxa Espanyola d’Associacions de Disseny (READ).

carolina antón, bellas artes, artista, grado en diseño, esdi sabadell, estudiar diseño barcelona

Dra. Carolina Antón

Doctora en Belles Arts i artista plàstica

Doctora en Belles arts per la UB. Com a artista plàstica ha guanyat diversos premis com el Premi Llibertat i el Premi d’Art Jove. És autora de les publicacions “Lost Generation” i “Te cuento”, i ha exposat la seva obra en museus i centres com el Centre d’Arts Santa Mònica, IAACC, L’Estruch, la Sala Parés, entre molts altres.

dani hernández, summer campus, videojuegos, grado en diseño esdi

Dani Hernández

Responsable del Virtual Lab

Graduat en Art i Disseny de Videojocs per ENTI-UB, Màster Universitari en Recerca Educativa per la UAB, Màster Universitari en Direcció de Centres per a la Innovació Educativa per la UAB i PhD© en Educació per la UAB. Responsable del Lab de RV i RA d’ESDi, i coordinador del Postgrau online en Disseny de Personatges 3D per a Videojocs.

mikki larrea, sociología, diseño, disseny, grado en diseño, design, grau en disseny

Mikki Schindler

Psicòleg social

Psicòleg social per la Universitat Diego Portales de Xile, Màster en Recerca i Intervenció Psicosocial per la UAB i PhD© en Psicologia per la UAB. La seva línia de recerca se centra en Estudis de Ciència i Tecnologia (STS).

gennis senen, banzai turba, gravina, diseño de producto barcelona, disseny de producte, product design

Gennís Senén

Dissenyador de producte i co-founder de Banzai Turba

Graduat en Disseny menció Producte per ESDi-URL. Co-fundador i dissenyador de producte a l’estudi de disseny d’objectes Banzai Turba, amb el qual ha realitzat projectes per a Paloma Wool, Curated By, Laagam, Simon, Kaimok o Bastida, entre altres marques.

luca pagliari

Dr. Luca Pagliari

Artista plàstic especialista en fotografia

Laurea en Art i Fotografia per la Università del Progetto i Doctor en Economia d’Empresa per la Università Luigi Bocconi. Compta amb més de 30 anys d’experiència en el camp de les arts visuals.
La seva obra s’ha exposat a galeries i museus de tot el món. A més de desenvolupar la seva activitat artística, treballa com a comissari independent i com a consultor per a escoles, institucions culturals i empreses d’art.

dani cantó, creative director

Dani Cantó

Creatiu multidisciplinari experimentat en comunicació de cultura i moda

Llicenciat en Comunicació Audiovisual, Màster en Màrqueting Digital i E-Commerce, Postgrau en Crítica de Cinema i Música Pop, i Postgrau en Fotoperiodisme. Creatiu multidisciplinari especialitzat en cultura i moda, és content creator en els departaments de Programes Públics, Educació i Exposicions del MACBA. Fotògraf musical, ha fotografiat l’escena underground de Barcelona per a Mondosonoro, Heineken Música, Vice Magazine, Rockdelux, o Primavera Sound, entre altres.

marta jou, diseño gráfico, disseny gràfic, graphic design, blanc festival

Marta Jou

Dissenyadora gràfica, docent i mestra del taller gràfic. AEAD Gràfic ESDi

Graduada en Disseny menció Gràfic per ESDi-URL i Digital Màrqueting a la Parsons School of Design de Nova York. És també freelance per a galeries d’art i diferents organitzacions espanyoles del sector. Ha participat en esdeveniments com la BDW22, el Campus Blanc n.13 i ha estat nomenada pels seus projectes a La Vanguardia.

maria bendito, grado en diseño, estudiar diseño barcelona, historia del arte, esdi sabadell universitat ramon llull

María Bendito

Historiadora de l'Art

Graduada en Història de l’Art i Màster en Estudis Avançats en Teoria i Història de l’Art per la UB. Ha treballat al Centre d’Arts Santa Mònica i al MACBA, i és autora de diversos articles sobre les dinàmiques i significats de la transformació de l’art i nous enfocaments. La seva àrea de recerca és la transformació de la visualitat entre l’Edat Moderna i l’Edat Contemporània.

Gabriela Cohn

Dissenyadora i artista

B.A. en Disseny Gràfic, Rebuda amb Honors, Cum laude.
Premi en Disseny i Màrqueting per la Betzalel Academy of Arts & Design, Jerusalem.
Màster in Fine Arts / Trier University, Campus Idar Oberstein, Alemanya.
Combina la seva activitat docent amb el Disseny Gràfic i la Creació de Joieria Contemporània al seu estudi de Barcelona.
Les seves peces han estat exposades, tant en galeries d’art com en fires i trobades internacionals, a Espanya, Itàlia, Alemanya, Polònia, França i Bèlgica.

Dr. John Correa

CEO & co-founder de Bambai

Bachelor of Business Administration per la Pontificia Universidad Javeriana de Colòmbia. Màster en Emprenedoria i Innovació per Tecnocampus-UPF i Doctor en Economia per la UdG. CEO & co-founder de l’empresa d’alarmes Bambai, és docent universitari en temes relacionats amb l’emprenedoria i la creació d’empreses.

sara sanz, grado en diseño, estudiar diseño barcelona, esdi sabadell, elisava, ied, lci, eina, massana, llotja

Sara Sanz

Fotògrafa

Graduada en Belles arts-Gravat i Fotografia, i Màster en Formació del Professorat: Dibuix per la UB. Compta amb un perfil multidisciplinari, combinant l’experiència en l’àmbit artístic de la docència i la mediació cultural amb la realització de projectes propis de fotografia i arts visuals.

Marcel·lí Pérez, ingeniero textil, sostenibilidad diseño, grado en diseño moda, estudiar moda barcelona, esdi sabadell

Marcel·lí Pérez

Enginyer industrial especialitzat en el sector tèxtil

Enginyer industrial en Indústries Tèxtils per ETSEIT-UPC, Postgrau en Direcció d’Operacions per ICT, i Programa de Desenvolupament Directiu per IESE Business School. Compta amb una àmplia experiència com a manager en les àrees d’Operacions i Producte en el sector tèxtil / confecció / moda. Ha estat responsable de planificació a Benetton, director de desenvolupament de producte a DBApparel Spain, i director de qualitat i sourcing a Desigual.

beatriu malaret, grado en diseño, esdi sabadell, escuela superior de diseño, estudiar diseño barcelona

Beatriu Malaret

Directora i co-fundadora de Cipsela SL

Llicenciada en Filologia i Màster Universitari en Filosofies post-Nietzcheanas per la UB, Postgrau en Periodisme Digital Multimèdia per la UPC i Màster Universitari en Disseny i Comunicació per Elisava. Experta en Learning Experience Design, Nous mètodes i models educatius, Aprenentatge i desenvolupament per a les indústries creatives, i Consultoria i formació en gestió del disseny, moda i innovació.

Pràctiques en empreses

Les pràctiques en l'empresa tenen la funció de completar i reforçar la formació de l'estudiant amb experiències professionals en l'àmbit empresarial. Hi ha dos tipus de convenis alumne-universitat-empresa:

1 ⟶ Conveni regulador de l'assignatura "Pràctiques d'empresa" (pràctiques curriculars), assignatura obligatòria amb valoració acadèmica (14 ECTS).

2 ⟶ Conveni de pràctiques de cooperació educativa per posar en pràctica coneixements (pràctiques extracurriculars), sense càrrega creditícia.

Inserció laboral

El Grau en Disseny és una titulació que té un alt nivell d'inserció laboral en les empreses industrials o comercials, així com en tota mena d'institucions. Això és degut a la gran importància que, per a mantenir la competitivitat de les empreses, ha anat guanyant la professió del dissenyador, capaç de centrar-se en la creativitat i la innovació dels productes i serveis.

Beques i ajuts

Cap persona amb vocació i capacitat per al disseny ha de perdre l'oportunitat de formar-se per raons econòmiques. Per això, des d'ESDi busquem facilitar la ins.erció de futurs estudiants, promoure l'excel·lència acadèmica i potenciar les trajectòries acadèmiques i professionals dels estudiants a través del nostre programa de beques i ajudes

Projectes
d'alumnes

Sol·licita
informació

X