Xavi Bové inaugura el Cicle de Conferències i Seminaris 2019-20

diseño audiovisual, xavi bové, mapping

Xavi Bové inaugura el Cicle de Conferències i Seminaris 2019-20

El compositor visual Xavi Bové va realitzar la conferència: “La relació entre imatge i so en la creación artística”. Amb ella, va inaugurar el Cicle de Conferències i Seminaris 2019-20 d’ESDi, el dia 31 d’octubre. Els alumnes del Grau en Disseny i del Màster en Comissariat d’Art Digital van acudir per a conèixer en profunditat els seus projectes de mapping i disseny audiovisual.

Alguns dels treballs que va presentar van serTime Rhythm” sobre el caos i l’ordre en un pont a Singapur; “Àrea de Seguretat” sobre els conflictes en el món; “L’Arbre de la Memòria”, peça de llum i mapping a l’Ajuntament de Barcelona en memòria de les víctimes de guerra; “Brots de Memòria”, la seva continuació amb leds al Mercat del Born; el projecte de mapping en temps real amb música clàssica en directe “Moviments Granados” a la façana de La Pedrera de Gaudí a Barcelona; i “Transfiguració”, instal·lació de llum i orquestra en directe sobre la evolució en l’art.

Xavi Bové és compositor visual i creador d’obres on l’art i la tecnologia es donen la mà, i on la imatge manté una estreta vinculació amb la música. A partir d’aquesta relació sinestèsica, les seves peces es caracteritzen per un enfocament sensible a diferents preocupacions personals, que conviden a la reflexió. En els darrers anys s’ha especialitzat en les instal·lacions amb tècniques de llum, vídeo i so.

Xavi Bové combina els projectes creatius amb la docència. Ha participat en diferents festivals i exposicions arreu del món. També ha estat el director artístic del FIMG, Festival Internacional de Mapping de Girona. Ha treballat internacionalment a ciutats com Londres, Berlín, Nova York, Singapur, Roma i Barcelona.X