fbpx

Workshop de Cal·ligrafia Japonesa amb Baikei Uehira

workshop, caligrafía japonesa, Baikei Uehira,

Workshop de Cal·ligrafia Japonesa amb Baikei Uehira

El passat divendres 28 de juny Baikei Uehira va impartir a l’ESDi un workshop de cal·ligrafia japonesa. Baikei Uehira és el president i fundador de la Seisho Calligraphy Association d’Osaka. Va començar el taller explicant els diferents tipus d’escritura japonesa: hiragana, katakana, kanji y romaji.

Hiragana és el sil·labari més bàsic i antic, que es caracteritza per traços corbs i simples. Katakana, en canvi, s’utilitza per a les paraules d’idiomes estrangers, i gràficament és de forma angulosa i geomètrica. Kanji és l’escriptura ideogràfica que expressa idees més que sons. I finalment, romaji és l’alfabet occidental, usat per a noms i números.

Després de la posada en context, Baikei Uehira va fer una demostració de com escriure, la forma d’agafar el paper i la postura. Després, va proporcionar als assistents tinta i diferents tipus de pinzells i de paper. Amb ells, van estar practicant 4 kanjis: primavera, estiu, tardor i hivern.

Baikei anava corregint i ensenyant als participants del curs, en qüestió de traç i manipulació del pinzell. Finalment, va escriure a tots els assistents una paraula per a portar-se com a record.

Moltes gràcies a Baikei Uehira i a tots els participants!

workshop, caligrafía japonesa, Baikei Uehira,

cal·ligrafia japonesa, workhop, baikei workshop, cal·ligrafia japonesa, Baikei UehiraX