fbpx

Workshop de Miguel González a la Barcelona Design Week

barcelona design week, workshop moda, miguel gonzalez, eatm, smart textil

Workshop de Miguel González a la Barcelona Design Week

El dimarts 18 de juny de 2019, el professor Miguel González va impartir un workshop a EATM dins de la Barcelona Design Week. Aquest plantejava un taller performatiu, reflexionant al voltant de la relació entre cos i peça. L’objectiu era que els dissenyadors exploressin el moviment del seu propi cos sobre l’espai i diverses peces.

El workshop va començar amb la visualització d’actuacions escèniques en les que peces i teixits cobren rellevància. Això té a veure amb l’àmbit d’investigació de Miguel González, relacionat amb la metodologia de disseny sobre la base del cos en moviment, els teixits intel·ligents i les arts escèniques.

Després, als assistents va poder realitzar exercicis a partir de tècniques com el Contact Improvisation. El professor de la unitat de moda d’ESDi els va invitar a provar-se peces amb diferents volums i teixits. Amb elles, van experimentar com canviaven els moviments del cos depenent dels dissenys.

barcelona design week, workshop moda, miguel gonzalez, eatm, smart textilbarcelona design week, workshop moda, miguel gonzalez, eatm, smart textilbarcelona design week, workshop moda, miguel gonzalez, eatm, smart textil

Posteriorment, es ba obrir a debat la funció de la tecnologia dins d’aquesta sinergia. D’aquesta manera, el taller va proposar una visió sobre com dissenyar wearables a partir de l’experiència corporal.

Miguel González és graduat en Disseny de Moda per ESDi i Màster en Comissariat d’Art Digital. Actualment està realitzant el doctorat en Belles Arts, amb la tesi “Mètode Kinètic Corporal aplicat al disseny de Peces interactives”. Amb la seva tesi, va obtenir un accèsit en la Jornada de Doctorands PHDay de la UCM. Al 2014 va obtenir, juntament amb l’equip d’investigació d’ESDi, el primer premi a la Innovació Tecnològica en el certamen The AppDate pel projecte The Wearable Fashion Orchestra”.

Us deixem amb algunes imatges del workshop organitzat per ESDi i EATM!

barcelona design week, workshop moda, miguel gonzalez, eatm, smart textilbarcelona design week, workshop moda, miguel gonzalez, eatm, smart textilbarcelona design week, workshop moda, miguel gonzalez, eatm, smart textilbarcelona design week, workshop moda, miguel gonzalez, eatm, smart textilbarcelona design week, workshop moda, miguel gonzalez, eatm, smart textilX