Visita de Valerie Mace, experta en disseny d’espais del London College of Communication

valerie mace, lcc, ual,

Visita de Valerie Mace, experta en disseny d’espais del London College of Communication

Valerie Mace és la coordinadora del Bachelor en Disseny per a Espais de Marques al London College of Communication (LCC). El seu perfil interdisciplinari es reflexa en els seus interessos en disseny d’espais, branded spaces, interiors públics i ambients urbans. Com a dissenyadora espacial, Valerie generalment treballa amb entorns arquitectònics 3D. Recentment, ha integrat en ells la fotografia, el disseny d’informació, pel·lícules i mitjans basats en el temps.

Al 2016, Valerie Mace va rebre el premi UAL (University of the Arts London) a l’excelència en l’ensenyament. El seu àmbit d’investigació se situa en pràctiques espacials i sensorials, amb un enfocament en les atmosferes de l’entorn construït. Com ella mateixa diu, “Avui dia els projectes demanen pràctiques creatives altament sofisticades. Aquestes abarquen el terreny i les relacions entre espais interiors i exteriors, comunicació, experiència, tecnologia, psicologia, ecologia i sostenibilitat“.

Valerie Mace va visitar lEscola Superior de Disseny ESDi del 21 al 23 de maig de 2019. Durant aquestos dies, va oferir dues conferències sobre percepció dels sentits, dins de dues assignatures del Grau Oficial en Disseny. La primera, per a la matèria Project Basis del professor James Gilpin, juntament amb els alumnes de primer del grup en anglès. La segona, a l’assignatura Temes de Disseny de la professora Pilar Bonet, amb els alumnes de tercer de tots els itineraris. Les sessions docents de la professora invitada Valerie Mace van destacar per la seva visió multidisciplinària, filosòfica i social sobre la percepció de l’espai. A partir de diferents casos d’estudi, va incidir en la dimensió sensorial de l’espai (interior i exterior) i les possibilitats de creació de llocs d’experiència sensitiva i de comunitat.

valerie mace, visita esdi, erasmus+, roca gallery barcelona

valerie mace, visita esdi, erasmus+, roca gallery barcelona

Workshop a Roca Gallery

Com a colofó a la visita, va realitzar el workshop “Exploració i disseny d’espais multisensorials” a la Roca Gallery. Dirigit als alumnes de 2on del Grau Oficial en Disseny menció Interiors, aquest taller exploratori els va proporcionar una visió avaluativa de la informació sensorial en l’ambient i va abordar la seva influència sobre les percepcions i el comportament. Els estudiants van aprendre mètodes de recerca sensorial activa, que els permetran integrar els principis de disseny multisensorial. Sempre amb la finalitat de dissenyar espais i interiors per a la salut i el benestar.

valerie mace, visita esdi, erasmus+, roca gallery barcelonavalerie mace, visita esdi, erasmus+, roca gallery barcelonavalerie mace, visita esdi, erasmus+, roca gallery barcelonaX