fbpx

ESDi visita Bolonya en el marc del projecte europeu RELOS3

ris3, relos3, proyecto europeo, tecnodiseño

ESDi visita Bolonya en el marc del projecte europeu RELOS3

Del 14 al 17 de Maig va dur-se a terme a Bolonya (Itàlia) la primera visita de llarga durada per ESDi en el marc del projecte europeu RELOS3, invitats per l’Ajuntament de Sabadell. La trobada va ser un èxit per la participació dels socis del projecte, de les zones d’Itàlia, Polònia i  Estònia. A més de la participació dels agents territorials, polítics i empresaris locals de la regió de Bolonya.

ESDi va tenir l’oportunitat d’observar, analitzar i reflexionar sobre les estratègies locals d’especialització intel·ligent en la regió de Bolonya. Experiències en els camps moda, tèxtil i innovació, vinculats al projecte d’especialització territorial RIS3 del que l’escola forma part.

La visita va iniciar-se amb una primera aproximació a les bones pràctiques político-privades realitzades pels diferents agents territorials locals. ESDi va contactar amb universitats italianes, aprofundint les relacions dintre del marc ERASMUS+ per poder intercanviar experiències d’estudiants i professors. A més, va establir un inici de col·laboració amb agents privats del sector de la moda i la innovació. Afavorint, d’aquesta manera, la interrelació i cooperacions, i detectant sinèrgies en el marc del nou hub del Tecnodisseny.

 

Visita a centres d’innovació

 

ris3, relos3, proyecto europeo, tecnodiseño

Els agents del territori de Bolonya van facilitar la visita a equipaments tecnològics avançats d’innovació agrícola i metodologia acadèmica. En aquest sentit, la trobada en un centre d’innovació del Disseny i la Ciència va ser tot un referent.

ESDi es va interessar especialment en l’ecosistema local de Bolonya per la profunda relació entre els clústers i el govern. La visita va proporcionar bons exemples de cooperació entre els diferents actors, així com actuacions implementades en el marc de la innovació.

La visita de llarga durada va manifestar la forta col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i l’ESDi, emmarcat dintre del procés d’innovació desplegat per l’Ajuntament. Aquest vol donar veu als diferent agents de la Quàdruple Hèlix (empreses, centres de recerca, universitats, govern i societat civil), afavorint la sinèrgia entre els actors locals i enfortint l’emprenedoria.X