fbpx

Els alumnes del Grau en Disseny visiten la Bauhaus en el seu centenari

esdi, berlin, alumnos, bauhaus, grado en diseño

Els alumnes del Grau en Disseny visiten la Bauhaus en el seu centenari

Com cada any, els alumnes ESDi de segon curs del Grau Oficial en Disseny van viatjar a Berlín. Del 22 al 26 de febrer, van visitar referents del disseny com la Bauhaus o l’Unité d’Habitation de Le Corbusier. Els professors Antoni Mañach i Mireia Puig van viatjar amb ells per guiar-los i explicar la importància dels diferents edificis.

Els alumnes van tenir la sort de veure la Bauhaus durant l’any en què es compleix el centenari de la seva fundació. La visita guiada a la famosa escola de disseny va tenir lloc durant la segona jornada del viatge, en la que també van poder veure les cases dels professors: László Moholy-Nagy, Lyonel Feininger, Georg Muche, Oskar Schlemmer, Wassily Kandinsky, Paul Klee, Hannes Meyer, Ludwig Mies van der Rohe, Josef Albers, Hinnerk Scheper i Alfred Arndt. Després, van acudir al barri d’obrers de Dessau-Törten i a la casa dissenyada per Walter Gropius, conservada com Fundació Mendelssohn.

bauhaus, berlin, alumnos esdi,, grado en diseñobauhaus, berlin, alumnos esdi,, grado en diseño

El quart dia van tenir la visita guiada a la Unitat Habitacional Le Corbusier Typ-Berlin. Es tracta d’un conjunt d’habitatges situat a la zona oest de la capital alemanya. Va ser construït al 1957, amb motiu de l’Exposició Internacional de Construcció “Interbau”. Després de veure el famós bloc de Le Corbusier, alguns alumnes van visitar el barri Hansaviertel, protegit com monument històric i considerat obra mestra de l’arquitectura.

Durant la resta de dies, els alumnes van aprofitar per a veure la ciutat de Berlín. Alguns dels monuments i llocs emblemàtics que visitaren van ser Mauerpark, el mur de Berlín o la Porta de Brandeburg.

bauhaus, berlin, alumnos esdi,, grado en diseñoPodeu veure totes les imatges del viatge al perfil d’Instagram @berlinesdi2019.

 X