Tres projectes d’ESDI seleccionats als ADG LAUS

Tres projectes d’ESDI seleccionats als ADG LAUS

Cada any els premis ADG LAUS reconeixen els millors projectes a més de 50 apartats d’onze categories de Disseny Gràfic i Comunicació Visual. Aquests premis promouen el disseny, projecten la importància cultural i econòmica per a la societat i donen suport a l’entorn professional.

L’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD, que organitza els premis, és una entitat privada sense ànim de lucre que representa professionals, estudis, agències, escoles i empreses de tot l’Estat dedicades al sector del disseny gràfic.

Dos estudiants de l’escola, del Grau en Disseny, esment en Gràfic, han estat seleccionats per dos projectes realitzats en assignatures de la titulació, i tres alumnes del Màster a User Expirience and User Design (UX/UI), també han estat seleccionats per el projecte grupal de final del màster (TFM).

Clio Compressed, projecte de la menció de gràfic, de Sandra Hernández, consisteix en un reportatge gràfic que es va generar per narrar un record, la memòria d’un cotxe que va estar a la família des de l’any 2000 fins al 2020.

Aquest projecte pretén narrar la història del Clio ensenyant tot allò que li envolta, utilitzant diferents recursos per fer-ho. Narra qui el van conèixer, on va ser, quina música es va escoltar, que tenia a dins, com era, com ho veien i quan va morir.

La proposta de Leire Vilches, entre Acorde i Protestas, és un projecte de tipografia, treballat dins de l’assignatura, “Tipografia II” del Grau en Disseny, sota la tutorització de David Vera.

El projecte ens presenta un viatge sonor a través de les vibracions rebels que van sorgir de les entranyes del País Basc a les darreres dècades del segle XX. Aquest projecte editorial és un homenatge per força crua, a la resistència musical que es va gestar enmig d’un context polític i social tumultuós.

A les arrels d’aquest relat hi ha acords de protesta, lletres que esculpin realitats, i músics que es van convertir en veus inconformes d’una generació marcada per la lluita i la recerca d’identitat.

HearU, Projecte de Final del Màster de Dèlia Delgado, Júlia Anguera i Vero Aguirre, és una solució digital que aborda la problemàtica de la salut mental dels joves de la GenZ. HearU busca millorar l’accessibilitat, usabilitat i experiència en l’accés a recursos i serveis relacionats amb la salut mental.

HearU acompanya les persones usuàries a aprendre gestionar el que els passa a través d’un registre d’emocions, des del qual se’ls ofereix contingut personalitzat creat únicament per professionals de l’àmbit de la salut mental.

La Nit ADG Laus, és la cerimònia de lliurament de premis ADG Laus, el moment en què es desvetllarà el veredicte del jurat i on els estudis, agències i estudiants premiats podran recollir el premi.