Talent Campus

Campus orientat a l'activació climàtica, com podem mobilitzar a la ciutadania per a frenar l'emergència climàtica? Coneixeràs de primera mà iniciatives, campanyes i trajectòries personals d'èxit en un entorn d'aprenentatge dinàmic i en petit format per a poder endinsar-te en el món professional per una transició climàtica justa.

Objetius

Dirigit a

El Talent Campus va destinat a totes aquelles persones interessades en endinsar-se i/o contactar amb experiències i professionals reals amb l'activació climàtica.

Es dirigeix especialment a estudiants dels graus de Ciències Ambientals, Comunicació i/o Disseny o titulacions assimilables amb el 75% dels crèdits aprovats en el moment de fer la inscripció.

Podràs gaudir dels nostres 14.000 m² d'instal·lacions per a la realització dels diferents workshops i activitats.

Dades clau

Fechas

Curs en fase de redisseny per a començar a la tardor 2022.

Duración

40 horas.


Créditos

1,5 ECTS.

Precio
Gratuito. Inscripción obligatoria.

  Modalidad
Presencial (Campus Sabadell).
*El curso se hará siempre que la situación sanitaria lo permita.

Idioma
Castellano, Catalán.

Temàtiques

Metodologies

El Talent Campus es basa en un combinació d'espais d'aprenentatge de diversa tipologia: #Tallersdinàmics d'activació climàtica, xerrades en petit format sobre trajectòries rellevants (#Historiespersonals) de persones referents en la lluita contra el canvi climàtic, així com un treball transversal de #(co)creació d'una campanya d'activació climàtica en format grupal.

Activitats

#Tallers dinàmics

La geopolítica del canvi climàtic.
Disseny d'un esdeveniment amb impacte ambiental positiu.
La rellevància del que no es veu.
El cicle de vida de la indústria tèxtil.
La sostenibilitat del món del llibre.
Dissenyem un EscapeRoom per a l'activació climàtica.
Què haurien d'explicar els mitjans sobre la crisi climàtica?
El paper de la comunicació científica: estudi de cas en salut i canvi climàtic.
Taller d'ecodisseny científic.
Taller dinàmic sobre els aspectes ocults del mòbil.

#Trajectòries

Kike Molina - Alimentació sostenible.
Koldo Villalba - Guiatge de naturalesa.
Ana Villagordo - Creació de marca personal.
Marc Gavaldà - Activismo.
Imma Marín - Gamificación.
Bernat Sanromà - Marques i publicitat ambiental.
Xavi Luri - Dades científiques: com contactar amb el públic?

#Cocreació

De manera complementària a les activitats tipus formació, durant tota la durada del Talent Campus es dinamitzarà un treball grupal orientat al disseny i presentació d'una campanya d'activació climàtica multiplataforma.

Ponents

Ana Villagordo

Ambientòloga, actualment treballant en projectes de consultoria, comunicació i direcció de projectes d'àmbit ambiental, estratègia creativa i disseny sostenible.

Xavier Luri

Catedràtic al Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona, on imparteix classes de física i astrofísica i ha dirigit diverses tesis doctorals.

Bernat Sanromà

Bernat Sanromà és Publicitari i consultor creatiu i estratègic tant de marques convencionals com de StartUps. Amb gairebé 25 anys d’experiència, compagina la seva tasca professional amb la docència. Director de dos Màsters vinculats a la comunicació de marques, professor de creativitat a diferents escoles i col·laboracions amb diverses escoles i universitats com a ponent.

Nati Yesares

Llicenciada en Ciències Ambientals per la UAB, amb Postgrau en gestió de projectes de cooperació. Treball com a responsable de Medi Ambient a Solidança des del 2009, especialitzada en gestió de residus, economia circular i gestió de projectes.

Jordi Panyella

Jordi Panyella Carbonell és un veí de la Floresta implicat en la comunitat educativa del barri. Activista cultural a Pol·len edicions (editorial que publica obres de pensament crític baix criteris de ecoedició).

Raul Toran

Responsable de Divulgació Científica de ISGlobal. Llicenciat en Ciències Físiques (UV), Màster en Salut Ambiental (UV) i Màster de Comunicació Científica (UPF). 20 anys d'experiència en comunicació i divulgació científica. Project Manager i ex-president de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Laura Talens

Investigadora i responsable de la línia de recerca "Gestió de recursos per a una economia circular" del grup Sostenipra en l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB, unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu.

Kike Molina

Coordinador de la Confederació d'Ecologistes en Acció. Ambientòleg especialitzat en desenvolupament rural agroecològic, amb interès per la resiliència comunitària davant la crisi ecosocial.

Marta Escamilla

Llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona, té una àmplia experiència professional en gestió ambiental, anàlisi de cicle de vida i estudis d'ecodisseny, nous models de negoci circulars i estratègies de comunicació ambiental, entre altres especialitats.

Imma Marin

Especialitzada en educació i comunicació a través del joc i metodologies lúdiques per l'aprenentatge. Mestra de formació i educadora en pedagogia lúdica de vocació. He fet del joc un compromís personal i vital que me la va conduir a fundar al 1995 l'empresa MARINVA amb l'objectiu de contribuir a la transformació de persones i organitzacions a través del joc.

Lluis Torrent

Fundador i Director d'United Explanations. Ha dissenyat i produït recursos de ludificació ambiental i climàtica pioners a Catalunya, incloent escapo rooms presencials i virtuals, escapo boxs, carreres d'orientació i sistemes de monitoratge energètic.

Xavier Duran

Llicenciat en Ciències Químiques i Doctor en Ciències de la Comunicació per la UAB. Del 1999 al 2014 va ser director del programa "El Medi Ambient" en TV3. Actualment és redactor especialitzat en temes científics als serveis Informatius de TV3. Ha col·laborat en diversos diaris i revistes, ha publicat més de trenta llibres i ha guanyat diversos premis literaris.

Gisela Torrents

Ambientòloga per la Universitat Autònoma de Barcelona amb un Postgrau en Diplomàcia del Canvi Climàtic i cursant el màster en Carbon Management a la Universitat de Edinburgh.

Marc Gavaldà

Investigador de conflictes ambientals del petroli, professor de Ciències Ambientals a la UAB, documentalista del col.lectiu Alerta Amazònica i realitzador a LaMosca.tv.

Koldo Villalba

Guia de la naturalesa i cultura del pirinenc de Navarra. Compta amb més de 30 anys d'experiència en interpretació mediabiental i militant grups ecologistes i antimilitaristes.

Guillem Bargalló

El Guillem Bargalló Torrent és el creador d'El Bien Social, un mitjà de comunicació que es dedica a donar a conèixer iniciatives d'impacte social i medi ambiental que fan del nostre un món millor. És professor de marketing sostenible, branding sostenible i emprenedoria social a varies universitats i dóna xerrades sobre greenwashing i activisme organitzacional per empreses i institucions.

X