fbpx

‘Supernova’, instal·lació d’ESDi a Llum Bcn Poblenou

supernova, instalación mapping, llum bcn poblenou, esdi, festival luz

‘Supernova’, instal·lació d’ESDi a Llum Bcn Poblenou

El Jardí del Sol es un jardí vertical que es manté sempre cuidat gràcies a l’energia dels raigs de sol. Però, què passa quan es fa de nit? Amb la instal·lació “Supernova”, quan el sol s’amagui entre els edificis, un nou astre renaixerà dels orígens de la plaça del Jardí del Sol, projectant els seus raigs de colors en la façana de l’edifici i creixent al ritme de la música fins a trobar-se amb l’univers.

Als peus de la façana del Jardí del Sol, s’aixeca la instal·lació Supernova. Una cúpula geodèsica coberta per una tela amb petits orificis que deixen passar la llum, creant raigs que canvien d’intensitat i de color al so de la música. La successió dels colors està basada en la vida d’una estrella, en aquest cas el Sol. Comença amb uns tons càlids que s’intensifiquen a poc a poc fins a arribar a una explosió que ho convertirà en supernova, projectant més intensament diversos colors diferents, recreant aquesta explosió.

Finalment, els colors s’aniran apagant fins a arribar a ser només llum blanca de menor intensitat que representarà una nana blanca. Aquesta seqüència serà reproduïda en bucle representant la dependència que aquest jardí vertical té del sol; la font d’energia que permet que el jardí sigui regat diàriament amb l’aigua de pluja acumulada en el dipòsit que hi ha a la base de l’edifici.

La instal·lació “Supernova” ha estat desenvolupada pels alumnes Anna Orriols, Cecília Solé, Cristina Salarich, Elián Martínez, Halyna Maiovska, Laia Arranz i María Espinosa, tutoritzats pels professors Carlos Gómez, Marianna de Nadal i Ángel Muñoz. Patrocinadors: SONA Llum i So professional i Julián López.

“Supernova” estarà instal·lada al C/Almogàvers, 195 (Jardí del Sol) durant el festival Llum Bcn Poblenou, que tindrà lloc del 15 al 17 de febrer de 2020.

#supernovaESDiX
X