‘Supernova’, instal·lació d’ESDi a Llum Bcn Poblenou

supernova, instalación mapping, llum bcn poblenou, esdi, festival luz

‘Supernova’, instal·lació d’ESDi a Llum Bcn Poblenou

El Jardí del Sol era un jardí vertical que es mantenia sempre cuidat gràcies a l’energia dels raigs de sol. Però, què passa quan es feia de nit? Amb la instal·lació “Supernova”, quan el sol s’amagava entre els edificis, un nou astre renaixia dels orígens de la plaça del Jardí del Sol, projectant els seus raigs de colors en la façana de l’edifici i creixent al ritme de la música fins a trobar-se amb l’univers.

Als peus de la façana del Jardí del Sol, s’aixecava la instal·lació Supernova. Una cúpula geodèsica coberta per una tela amb petits orificis que deixaven passar la llum, creant raigs que canviaven d’intensitat i de color al so de la música. La successió dels colors estava basada en la vida d’una estrella, en aquest cas el Sol. Començava amb uns tons càlids que s’intensificaven a poc a poc fins a arribar a una explosió que ho convertia en supernova, projectant més intensament diversos colors diferents, recreant aquesta explosió.

Finalment, els colors s’anaven apagant fins a arribar a ser només llum blanca de menor intensitat que representava una nana blanca. Aquesta seqüència va ser reproduïda en bucle representant la dependència que aquest jardí vertical tenia del sol; la font d’energia que permet que el jardí fos regat diàriament amb l’aigua de pluja acumulada en el dipòsit que hi ha a la base de l’edifici.

La instal·lació “Supernova” va ser desenvolupada pels alumnes Anna Orriols, Cecília Solé, Cristina Salarich, Elián Martínez, Halyna Maiovska, Laia Arranz i María Espinosa, tutoritzats pels professors Carlos Gómez, Marianna de Nadal i Ángel Muñoz. Patrocinadors: SONA Llum i So professional i Julián López.

“Supernova” va estar instal·lada al C/Almogàvers, 195 (Jardí del Sol) durant el festival Llum Bcn Poblenou, que va tenir lloc del 14 al 16 de febrer de 2020.

#supernovaESDiX