fbpx

Illes Lofoten

lofoten islands, graphic design, final degree project, tiago almansa

El present Projecte de Final de Grau estudia com materialitzar en una publicació l’experiència viscuda durant un viatge a les Illes Lofoten al gener de 2018. Aquesta publicació representa una bitàcola de viatge: una combinació entre textos, notes i fotografies preses durant l’expedició.

Un fotollibre amb fotografies i text, on vivències i reflexions personals comparteixen espai, oferint-li al públic una petita finestra oberta a pensaments de l’autor. Vol oferir al lector un fragment de la seva mirada des de la reflexió sobre el seu viatge. Una espècie de novel·la curta personal, un monòleg intern que pretén acabar sent una conversa amb el públic.

Ja s’han vist molts articles, documentals i revistes de fotògrafs/esportistes professionals en els llocs més recòndits del planeta. Així com molts altres projectes amb grans equips darrere i amb un gran suport econòmic. Viatges que a la majoria ens queden molt lluny i que, probablement, no arribem a experimentar de la manera en què ens els presenten.

La publicació es podria definir com l’experiència personal d’un viatge corrent. Corrent perquè qualsevol pot fer-ho, no és la volta al món, no és gens extraordinari. De fet les Illes Lofoten són bastant visitades, així que googlejant podrem trobar l’experiència d’altres milers de viatgers en aquesta zona. Però encara que es visiti el mateix lloc, cada viatger té una experiència diferent, única i irrepetible. El projecte reivindica viatges petits que resulten grans experiències.

 

X