fbpx

Projecte ‘Camaleó’ de l’Assignatura ‘Petit electrodomèstic’

Projecte ‘Camaleó’ de l’Assignatura ‘Petit electrodomèstic’

Els estudiants de 4t de producte del Grau oficial en Disseny, van dissenyar un alçador de portàtil a l’assignatura Petit electrodomèstic duta a terme pel professor David Morera. El repte de l’assignatura va ser combinar les necessitats tècniques i electròniques amb el disseny de producte i la seva usabilitat. Es van utilitzar criteris projectuals propis d’una assignatura de projectes.

El projecte es va dividir en 3 fases:

  1. Anàlisi ergonòmica i funcional d’un faristol o alçador de portàtil que incorporés un sistema de refrigeració i USB per a recàrrega.
  2. Cerca d’una funció innovadora utilitzant components electrònics ja existents al mercat.
  3. Proposta d’una solució tècnica i formal necessària per a un funcionament correcte.

El lliurement va incorporar una memòria teòrica i formal i una memòria tècnica. A part, els estudiants també van lliurar 3D i renders amb els plans acotats.

El projecte Camaleó dissenyat per l’alumne Carlos Álvarez, va destacar per l’element pedagògic nou d’un projecte ergonòmic per a nens. No hi ha precedents d’elements d’ergonomia pedagògica en el sector dels ordinadors portàtils. A part del seu caràcter innovador, les solucions tècniques són molt complexes i superiors al nivell requerit. El projecte es va resoldre tècnicament de forma brillant.

 

 X