fbpx

‘Parlem de nosaltres’, així celebrarem el 8M a ESDi

captured body, 8M, día de la mujer, esdi

‘Parlem de nosaltres’, així celebrarem el 8M a ESDi

 

L’any 1975, l’ONU declara el dia 8 de març com el dia Internacional de la Dona. Això va suposar un pas endavant en el reconeixement dels nostres drets i la nostra aspiració a la igualtat entre homes i dones que, l’any 21 del segle 21, segueix sense resoldre’s. En el document oficial, l’ONU justificava aquesta declaració perquè era necessari dedicar la jornada “a aquelles dones corrents, com a artífexs de la Història, que havien lluitat de manera multisecular per participar en la societat en peus d’igualtat amb l’home”. I aquesta afirmació suposava el reconeixement a segles de lluita de la dona que s’havia vist limitada per una estructura patriarcal que l’asfixiava i que limitava els seus drets fonamentals.

En l’era de la intel·ligència artificial, de la conquesta de Mart i de la Pandèmia Covid19, les veus de les dones han de continuar escoltant-se. Avui, com ahir, el nostre silenci fonamenta la nostra submissió i permet que els neomasclismes es filtrin en la construcció de les narratives socials. Per això, aquesta setmana et convidem que introdueixis en la nostra urna una frase en la qual expressis els teus pensaments reivindicatius entorn a la lluita per la igualtat en tots els sentits. Si aquesta frase és d’una artista, una dissenyadora, una filòsofa… serà ben rebuda. Només et demanem que ens diguis de qui és. El 8M aquestes frases s’exposaran en el nostre hall com una manera d’expressió del col·lectiu feminista d’ESDi.

 

A continuació et presentem l’agenda d’activitats previstes per al 8M a ESDi:

11:00h: Presentació del decàleg d’Alerta a càrrec de la Dra. Encarna Ruiz i les alumnes residents Lidia Blanch i Anna Invernón. Debat “Parlem de Nosaltres”, un debat obert online generat a partir de la recollida de frases dels/les alumnes durant la setmana. Connecta’t aquí (no és necessari registrar-se prèviament).

12:00h: Intervenció artística en l’espai del Hall de l’escola.

16:00h: Conferència online a càrrec dels co-founders d’ @oddkiosk, Iván Jiménez i Txema Montero. Parlaran del seu nou quiosc orientat a la filosofia queer, negoci que han posat en marxa en plena pandèmia com un reclam a la llibertat de gènere. Registra’t aquí.

 

Imatge: Captured body, de Julia Chernysheva


X