fbpx

L’alumna Aroa López participa al MODA-FAD Sustainable Challenge 2019

moda-fad sustainable challenge, upcycling, roba amiga, maratón diseño

L’alumna Aroa López participa al MODA-FAD Sustainable Challenge 2019

Els dies 29 i 30 de novembre es va celebrar al Disseny Hub la primera edició del MODA-FAD Sustainable Challenge. Es tracta d’una marató upcycling, on 30 estudiants de disseny van crear noves peces de roba amb una marca pròpia, a partir de 150 kg de roba recuperada per Roba Amiga.

L’alumna del Grau en Disseny de Moda Aroa López va participar amb el projecte ‘Casi todos los anónimos son mujeres’. Aquest busca reivindicar la dona, mostrant com se l’ha ocultat i reprimit al llarg de la història, i posant d’exemple els casos d’artistes com Caterina Albert o Judith Leyser. Els experts van destacar aquesta proposta com la més reivindicativa.

Les dos peces que Aroa va dissenyar, juntament amb la resta del seu equip, estaven inspirades per dos obres de l’artista Judy Pfaff. D’aquesta manera, van reinterpretar peces originals de moda masculina emmotllant-les al cos de la dona mitjançant la tècnica del moullage. Tres camises, dos per a les mànigues i una per al tors, unides per les sivelles originals, conformen la part superior.

Els pantalons, amb butxaca lateral militar, incorporen el nom de la marca construït a partir de lletres retallades i cosides procedents de roba tècnica. Els excedents de samarretes de polièster serveixen per a elaborar els complements.

moda-fad sustainable challenge, upcycling, roba amiga, maratón diseño

moda-fad sustainable challenge, upcycling, roba amiga, maratón diseño

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organitzat per l’associació pel Foment de la Moda del FAD (MODA-FAD) i baix el comissariat i direcció creativa Makeo (Roberto Piqueras y Eme Rock), el MODA-FAD Sustainable Challenge va comptar amb un consell d’experts que van guiar als estudiants. Aquests experts van ser: Krizia Robustella (disseny), Victor von Schwarz (patronatge), Khadija Moubarik i María Francisca Fernández de Fundació Ared (confecció), Diego Andrés López (fotografia de moda), Back to eco (mercat i sostenibilitat), i Robert Thompson de Materfad (materials i tecnologia).

L’esdeveniment va estar emmarcat dins del Re-/Barcelona, un fòrum professional sobre moda sostenible i ètica. En aquesta edició es va abordar l’oportunitat de transformar residus tèxtils en nous productes de valor a través del disseny i la creativitat. L’upcycling o reciclatge de fibres, la dignificació dels residus, la innovació, la responsabilitat i la creativitat han sigut algunes de les etiquetes d’aquest exercici.

Consulta tots els projectes i més detalls del MODA-FAD Sustainable Challenge aquí.

moda-fad sustainable challenge, upcycling, roba amiga, maratón diseñoX