fbpx

Alumnes de Gràfic dissenyen la nova mascota del Club Natació Sabadell

clubi, mascota, club natació sabadell, diseño gráfico

Alumnes de Gràfic dissenyen la nova mascota del Club Natació Sabadell

Dins del marc de col·laboració entre el Club Natació Sabadell, la Fundació CNS i l’Escola Superior de Disseny ESDi, es va encarregar el disseny de la mascota del Club a un grup tutoritzat d’alumnes de tercer curs del Grau en Disseny Gràfic. Francisca Sotomayor, Marina Llauradó, Mariona del Pulgar i Olga Espinosa van ser les autores del disseny. Claudia Santamaria, Marianna de Nadal i Claudia Pla les van tutoritzar des del departament de Disseny Gràfic i Audiovisual.

L’objectiu era crear una mascota que englobés els valors del Club Natació Sabadell, per incentivar als infants a realitzar algun esport. Per tant, la mascota havia de transmitir valors deportius, a més de ser atractiva i amable per als petits. Dins de l’ampli abanic de valors del Club, per a la creació de la mascota es van destacar el compromís, la companyia, l’esforç, la superació, el treball en equip, la perseverància, la fidelitat i la generositat.

Així, es van escollir característiques psicològiques atraients per als nens, les quals van ser: divertit, empàtic, entusiasta, extrovertit, viu, actiu, alegre, fidel i confiat. Les característiques físiques triades van ser: tou, suau, amb colors alegres i formes arrodonides.

clubi, mascota, club natació sabadellclubi, club natacio sabadell, diseño mascota, diseño gráfico

Com a referents conceptuals, es va tenir en compte la representació de l’aigua i la piscina mitjançant trencadís i baldoses. També motius esportius, amb la victòria alada i la corona de fulles de les olimpíadas. Es van usar referents de la natura, com animals aquàtics, amfibis i peixos voladors. Com a referents infantils, es va optar per dibuixos animats de formes arrodonides, que transmeten dolçor. La paleta de colors estava inspirada en l’aigua i el Club, amb el groc per aportar força i brillantor.

Clubi va ser el naming escollit, un nom derivat de Club i acabat en -i, per a sonar més infantil. Curt, senzill, fàcil de recordar i de pronunciar. Clarament recorda d’on prové la mascota.

Pel que fa a la composició, el casc està inspirat en el logo del Club Natació Sabadell, mentre que les orelles vénen de les aletes del flying fish. La cola està inspirada en els capsgrossos, i l’esquena en el trencadís de piscina i del drac del Parc Güell. A més, la corona recorda a la deessa NIKE, el cos a Els Moomin i la cara a l’amfibi axolot.

Les tonalitats de blau escollides van ser els Pantone 297C, 7689C i 7687C, i el 115C per al groc. Enhorabona a les nostres alumnes per l’esforç i el resultat!

diseño gráfico, escuela de diseño, ESDi, club natació sabadell, diseño mascota

Alumnes ESDi de tercer del Grau en Disseny Gràfic, durant el procés de creació de Clubi

 

 

clubi, mascota, club natacio sabadell, diseño gráficoX