fbpx

Entrevista a l’alumni Marta de los Pájaros, artista i comissària d’art

marta de los pájaros, entrevista, alumni, comissària d'art, artista, màster en comissariat d'art digital

Entrevista a l’alumni Marta de los Pájaros, artista i comissària d’art

Amb motiu de la seva recent exposició Naturgemälde antropocènica, realitzada al centre Espronceda, vam entrevistar a l’artista i comissària d’art Marta de los Pájaros. Nascuda a Barcelona al 1984, la seva obra sorgeix de les sinèrgies generades pel binomi Humanitats-Belles Arts. Marta entén el collage com a mitjà discursiu i disruptiu. A través d’ell construeix noves unitats de significat derivades d’una selecció, descontextualització i recontextualització de la nostra cultura visual.

Cada obra dóna pas a un locus simbòlic on es representa un escenari inèdit. Encara que fictici en apariència, aquest segueix arrelat a una realitat sostinguda per la font original i les imatges seleccionades. El llenguatge plàstic al qual recorre entreteixeix material gràfic, d’origen i cronologia diversa, amb elements dispars. Així, és capaç d’erigir espais delimitats que evoquen estructures cargades d’intenció i que pretenen apel·lar a l’imaginari de l’espectador.

marta de los pájaros, entrevista, alumni, comisariado de arte digital, artista, comisaria de arte

En la seva última exposició Naturgemälde antropocènica, Marta de los Pájaros fa traçats reflexius sobre la nostra relació amb allò natural. Un espai de narració i retrobament entre el vast món líric-científic de von Humboldt i la interpretació-creació d’aquesta artista a través del collage. Mostres encapsulades que recorden l’origen dels museus de ciències naturals. Paradoxes formals i composicions reflexe d’influències, que presenten tota una relació i mirada d’intensitat romàntica.

La exposición demanda una consciència de la propia salut, no solament de la terra i la vida que alberga, sinó també de la necessitat de generar una nova mirada respecte a allò que som i a l’entorn que perteneixem, cada vegada més agotat i individualitzat.

La influència de ser comissària d’art en la seva obra

Us deixem amb l’entrevista en format vídeo a aquesta alumni ESDi del Màster en Comissariat d’Art Digital. Ens explica com aquestos estudis han influït en la seva obra, que ara abasta des del posicionament d’una comissària d’art. És a dir, tenint en comte tots
aquells elements fonamentals dins d’un procés expositiu.  Esperem que us agradi!X