‘MAISON1968: A NEW GAZE’, l’ESDi Degree Fashion Show 2023 serà a la Sala Apolo

esdi degree fashion show 2023, desfile de moda esdi, sala apolo

‘MAISON1968: A NEW GAZE’, l’ESDi Degree Fashion Show 2023 serà a la Sala Apolo

El proper dimecres 18 d’octubre de 2023 a les 19:00h a la Sala Apolo (Barcelona), l’Escola Superior de Disseny ESDi, centre adscrit a la Universitat Ramon Llull, celebrarà una nova edició de l’ESDi Degree Fashion Show, l’esdevemiment de presentació dels projectes finals de l’última generació de Graduad_s en Disseny menció Moda. Sota el títol “MAISON1968: A NEW GAZE”, desfilaran 23 col·leccions de moda pertanyents a: Anna Argudo, Laura Bosacoma, David de la Calle, Martí Cama, Pablo Córdoba, Andrea Cuaresma, Paula Farrerons, Silvia García, Cristian Lázaro, Judith Martín, María Matutano, Mar Porta, Carla Quero, Clàudia Rivera, Paula Romera, Frank Romero, María Romero, Josep Rosell, Marta Silva, Ona Torras, Elena Vicente, Kike Vidal i Sofía Vilaplana.

“MAISON1968: A NEW GAZE” fa referència a 1968, l’any en què tot va començar: L’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda EATM / ESDi sempre ha estat molt més que un simple espai físic, un lloc que juga un paper crucial en el desenvolupament i evolució de l’ensenyament de moda, la tradició tèxtil i la indústria del disseny. Durant anys, aquest lloc ha actuat com un motor impulsor de noves generacions de dissenyadors i talent emergent, tots ells impregnats amb un segell identificatiu en comú: l’essència del seu origen. MAISON1968 és el catalitzador de la creativitat i el naixement d’idees fresques que, amb el temps, donen forma al present de la moda. És l’espai on les ments creatives convergeixen, intercanviant inspiració i coneixement per a forjar el futur de la indústria. Promoció rere promoció, MAISON1968 evoluciona amb els canvis socials, i redefineix constantment els codis emergents de la moda. Es converteix en l’epicentre de nous discursos i narratives, on s’exploren noves formes d’expressió.

Amb aquest títol i aquest concepte, l’esdeveniment es convertirà en una experiència on tradició i innovació, herència i talent emergent conviuran sota el sostre de la Sala Apol·lo. És una mirada al passat, un homenatge a EATM, l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona que va ser pionera en ensenyament de moda a nivell espanyol i en la que es van formar noms tan reconeguts com Manel Torres, el creador del vestit en spray de Coperni que tan viral es va fer l’any passat, o el recentement desaparegut José Castro. De fet, la imatge de la invitació pertany a un disseny de Francesc Grau, amb el qual va guanyar la primera edició internacional del prestigiós premi de moda Smirnoff i que va posicionar a EATM en la primera línia de les escoles de moda de tot el món. Però també és una mirada al present, i a la nova visió d’aquesta nova generació de gradua_s d’ESDi que, després de la fusió de les dues escoles l’any 2000, s’han format amb el seu particular savoir-faire.

Una vegada finalitzada la desfilada, s’entregaran els premis a les tres millors col·leccions de moda, atorgats per un jurat professional i acadèmic format per: Montserrat Figueras, presidenta de Modacc (Clúster Català de la Moda) i consellera delegada de Sita Murt; la redactora de moda de Metal Magazine Nur Rezai-Mah; Javier Guijarro, dissenyador guanyador de l’ESDi Degree Fashion Show 2022 que acaba de presentar la seva primera col·lecció a l’Allianz EGO de MBFWMADRID; Núria Costa, co-fundadora de ZER ERA, alumni i professora d’ESDi; i Jaume Vidiella, estilista i director de l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda EATM by ESDi.

Per a assistir a la desfilada és necessari reservar entrada al següent link: ESDi DEGREE FASHION SHOW 2023.

L’esdeveniment està emmarcat dins de la programació OFF de la Barcelona Design Week 2023.