L’alumnat reinterpreta obres del Museu d’Art de Sabadell

L’alumnat reinterpreta obres del Museu d’Art de Sabadell

L’alumnat de 2n curs del Grau de Disseny d’ESDI, en col·laboració amb l’Ajuntament i el Museu d’Art de Sabadell, han mostrat el resultat del treball en el marc del projecte “Visions sobre la col·lecció”. Durant tres mesos, els 80 estudiants han pogut visitar el magatzem del Museu d’Art, seleccionant una obra per estudiar-la i reinterpretar-la a través de la seva pròpia visió i creativitat.

Aquest projecte, fruit de la sinergia entre el món acadèmic i cultural, ha permès als alumnes explorar les profunditats de la col·lecció del museu, allunyant-se de les exposicions convencionals i connectant de manera íntima amb les obres d’art. Inspirats per la seva elecció, han creat un total de 40 obres noves que ofereixen una visió fresca i contemporània de les peces originals.

L’exposició es pot visitar de manera virtual al següent enllaç.

Els resultats d’aquesta col·laboració també van ser presentats en un acte a l’Auditori d’ESDI, que va comptar amb la participació dels alumnes, representants del Museu d’Art i de l’Escola, així com la presència de Carlos de la Rosa, regidor de cultura. A més, també cal destacar que aquesta iniciativa es desenvolupa en el marc de Sabadell com a Capital de la Cultura Catalana 2024, reafirmant el compromís de la ciutat amb el foment de l’art i la cultura.

Aquesta iniciativa no només ha enriquit el currículum dels alumnes, sinó que també ha consolidat els lligams entre la comunitat educativa i cultural de Sabadell, tot reforçant la importància de la col·laboració entre institucions per fomentar la creativitat i la innovació en l’àmbit de les arts i el disseny.

Tags:
,