fbpx

L’Andrea Canelo, alumni d’ESDi, va presentar la semana pasada el PFG “Tortosí” al Festival Blanc.

L’Andrea Canelo, alumni d’ESDi, va presentar la semana pasada el PFG “Tortosí” al Festival Blanc.

Hem entrevistat a la graduada en Disseny Gràfic l’any 2017 per tal de profunditzar en el seu projecte Final de Grau i per a conèixer com ha estat la seva participació al Festival Blanc. 

-Ens podries explicar de què va el teu projecte i quin objectiu cercaves?

Lo meu projecte tracta sobre l’apoderament de les persones que parlen el dialecte tortosí, a poder-lo parlar fora del seu territori habitual, sense vergonya ni complexes, i que el puguin parlar i defensar amb seguretat.

-En què o qui t’has inspirat per realitzar aquest projecte?

Més que en algun referent, són les ganes d’aportar algun valor a la terra d’on jo vinc i poder aportar una cosa positiva que els pogués servir a ells. Vaig estar mirant què havien fet al territori al respecte però tenien un enfocament bastant diferent del que plantejo jo.

-Quin valor li dones a la teva participació al Festival Blanc?

Trobo que és molt positiu poder enviar aquest missatge davant de més gent i poder-ho fer aquí a Barcelona, perquè lo projecte en principi es desenvolupa a les terres de l’Ebre i per tant, trobo que està bé sentir altres dialectes a una ciutat com Barcelona, que és la capital i on tothom parla molt a la seva manera.

-Quina importància ha tingut l’ESDi en el teu creixement com a dissenyadora?

Bàsicament donar-me les bases de un món que jo no coneixia, així com les eines per a defensar-me i l’impuls per a buscar la manera de seguir avançant en aquest món.

-Has aplicat coneixement apresos durant la carrera en la realització del treball?

Sí. I sobretot amb el meu tutor Lalo Quintana, que em va recolzar molt i em va ajudar a plasmar tots els meus coneixements en el projecte.

-Quines projeccions tens per al futur?

Com que el treball el vaig fer l’any passat, quan vaig acabar, vaig fer un màster en UI/UX a l’ESDi i avui en dia estic treballant a una empresa on puc desenvolupar les dues coses, la part de disseny gràfic, i la part digital, d’experiència. De moment penso que això m’està ajudant molt a créixer en els dos sentits i no abandonar-ne cap, tot i que sembla que més endavant acabaré tirant cap al digital, però que crec que si no hagués passat per la base del gràfic no hagués arribat a aquest punt.

Podeu obtenir més informació sobre el projecte “Tortosí” a l’enllaç.

Moltes gràcies i bona sort, Andrea!

 X