fbpx

L’alumni Guillem Celada comissaria l’exposició “Magem incandescent” al Museu d’Art de Sabadell

L’alumni Guillem Celada comissaria l’exposició “Magem incandescent” al Museu d’Art de Sabadell

 

El 31 d’agost, i en el marc de la Festa Major de Sabadell, s’inaugurarà la mostra “Magem incandescent”, sobre la figura de Josep Maria Magem, decorador sabadellenc que evolucionà cap a l’interiorisme i el disseny industrial en un context incipient d’aquesta disciplina. En l’àmbit local, la figura de Magem és reconeguda, sobretot, pel seu establiment de mobiliari i objectes per a la decoració de la llar d’alt disseny.

La mostra és comissariada per l’alumni Guillem Celada, historiador del disseny, i té una forta càrrega de tesis entorn de la producció de Magem, destacant aspectes clau, condicionants de la seva producció. No es tracta d’un relat cronològic de la seva producció sinó d’un discurs que ajuda a entendre els aspectes d’una projecció amb arguments, més enllà de formes atzaroses o de caprici.

L’exposició estarà activa durant 5 mesos i es desenvoluparan activitats paral·leles vinculades a ella. És previst que l’Escola Superior de Disseny ESDi realitzi col·laboracions amb aquesta mostra en el marc d’algunes de les seves assignatures.X