Laia Muntal guanya el premi nacional de moda emergent del Mallorca Design Day

laia, premi, moda

Laia Muntal guanya el premi nacional de moda emergent del Mallorca Design Day

La IV edició del concurs del festival de disseny Mallorca Design Day ja té guanyadora a la categoria de moda emergent. Es tracta de la dissenyadora catalana Laia Muntal, graduada en Disseny menció Moda per la Escola Superior de Disseny ESDi de Sabadell. La Laia s’ha alçat amb el premi gràcies al seu projecte final de grau “MUBA”. Aquest projecte neix després de la investigació del panorama actual de la moda i del món post-covid, el qual necessita una transformació resilient per evolucionar.

“Redefined Collection” és una col·lecció de MUBA que parteix del concepte de crear moda actual, funcional i atemporal, aplicant en la majoria possible l’economia circular.

“Em vaig presentar al concurs de Mallorca Design Day gràcies a les publicacions que va fer ESDi a les seves xarxes socials; vaig pensar que era una enorme oportunitat i no vaig dubtar a presentar la meva feina. Guanyar aquest premi ha estat una gran sorpresa, ja que he competit amb altres dissenyadors molt bons a nivell nacional. S’agraeix que hi hagi organitzacions, així que impulsin el talent i creen en disciplines com la moda. És un orgull que es valori el meu esforç i creativitat en un sector tan exigent i competitiu”, assenyala Laia Muntal.

El jurat, presidit per Modem Lomba, president de ACME, i format pels dissenyadors Maria Lafuente, Pablo ErrozUlises Mérida, l’editor de Metal Magazine David Alarcón, el cap de comunicació de Coca Cola European Partners Iberia, i la fundadora i directora de Mallorca Design Day Raquel Arañón, ha destacat “la creativitat, la sostenibilitat, els valors associats a la proposta creant una col·lecció atemporal, en línia amb la filosofia de Mallorca Design Day, fomentant leconomia local i circular i els materials reciclats i biodegradables, de procedència nacional i produïts en un entorn local”.

Laia Muntal ha guanyat la IV edició del concurs del Mallorca Design Day entre un total de 51 propostes de nou comunitats autònomes diferents. La directora del certamen, Raquel Arañón, ha destacat el gran nivell dels participants. “La participació va creixent durant cada edició, convertint Mallorca en el meeting point de les noves promeses” comenta Arañón. Les col·leccions guanyadores en la categoria de moda desfilaran a la passarel·la que se celebrarà el proper 24 de març a la Fàbrica Ramis (Inca). A l’esdeveniment es lliuraran els premis de les diferents disciplines: moda, interiorisme i food design.

La programació del festival de disseny es donarà a conèixer durant les properes setmanes. Mallorca Design Day se celebrarà els dies 22, 23 i 24 de març a Palma i Inca. Aquest festival està posicionant l´illa de Mallorca com a referent del disseny emergent nacional i balear.

"Redefined Collection" colección de MUBA de la alumni Laia Muntal
Laia, ganadora, premio, mallorca
Laia Muntal, guanyadora del premi de moda emergent del Mallorca Design Day


X