fbpx

La Professora de l’ESDi Núria Torrell va dissenyar l’Envelat principal de la Festa Major de Sabadell

La Professora de l’ESDi Núria Torrell va dissenyar l’Envelat principal de la Festa Major de Sabadell

 

Durant l’any passat, la recuperació del tradicional Envelat central de la Festa Major de Sabadell va ser una oportunitat de reivindicació històrica i de convivència entre generacions. En aquesta edició de la festivitat, celebrada a principis de setembre, la professora de l’ESDi Núria Torrell va ser l’encarregada de renovar el disseny de la carpa, buscant desenvolupar un entorn gregari.

“Volia que l’interior fos un petit univers, i la meva idea va ser fer un camp de cuques de llum”, comenta la professora d’escenografia i il·luminació. “L’Envelat és quelcom que veiem de dia, sense necessitat d’il·luminació, i també de nit, per això m’interessava que hi hagués una transformació entre la visió càlida i blanca del dia, i una més màgica per a la nit”.

Per aconseguir portar endavant el disseny, de 25×15 metros, Torrell va conjugar garlandes, “elements tradicionals de l’Envelat per excel·lència”, tèxtils per cobrir el sostre de la carpa i globus de paper, que van ser disposats a diferents altures i distàncies, en un “joc de caos dins de l’ordre” que transmetés l’aura natural de la seva idea inicial.

Segons explica Torrell, l’Envelat va ser la seva primera experiència amb una escenografia específicament dissenyada per a permetre l’ingrés i la circulació lliure de la gent, un diferencial que li va resultar estimulant. “Tot allò que estigui vinculat a la tradició sempre em resulta molt important”, va agregar la docent, “perquè és capaç de generar una sinergia amb els habitants del lloc”.X