Jornada “Reptes presents i futurs de la circularitat en el sector tèxtil” a ESDi

retos presentes y futuros de la circularidad en el sector textil, esdi, kreab, nueva ley de residuos

Jornada “Reptes presents i futurs de la circularitat en el sector tèxtil” a ESDi

L’Escola Superior de Disseny ESDi, centre adscrit a la Universitat Ramon Llull, i la consultora de comunicació i public affairs KREAB han organitzat una jornada per a empreses tèxtils entorn dels reptes que suposa la nova Llei de Residus per al sector tèxtil. L’esdeveniment, que porta per títol “Reptes presents i futurs de la circularitat en el sector tèxtil”, tindrà lloc el pròxim 7 de juliol a partir de les 9.30 hores al campus de Sabadell d’ESDi (C/ Marquès de Comillas, 81-83).

La jornada es dividirà en dues taules rodones. A la primera, titulada “Reptes presents i de futur per al sector tèxtil en el marc regulador de l’economia circular”, intervindran institucions i agrupacions empresarials tèxtils, amb la finalitat de compartir amb els professionals tèxtils informació sobre com afectarà les seves empreses la nova Llei de Residus. En aquesta primera part participaran Manuel Szapiro, director de l’oficina de la Comissió Europea a Barcelona; Mireia Cañellas, responsable de Desenvolupament Sostenible en el departament de Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya; David García, director executiu de Modacc; i Marta Castells, secretaria general de Texfor.

La segona part estaraà protagonitzada per Damian Augustyniak, COO & Co-founder de SAYE; Josep Muñoz, Operations Manager de The Animals Observatory; David Puyuelo, Director general de Col&Bri; Josep Pagès, Director comercial i de sostenibilitat de Pages Valenti; Josep Moré, Director general d’Hidrocolor; Alfonso Cirera, CEO de Nylstar, i Marcelo de Medeiros, dissenyador de producte i professor d’ESDi. En aquesta segona taula rodona, els participants compartiran les seves “Bones pràctiques de l’economia circular en el sector tèxtil”, que és com es titula la segona part de l’acte.

L’esdeveniment també comptarà amb la participació de l’Honorable Sra. Lourdes Ciuró i Buldó, consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya; Miguel Ferré, Sènior Partner de Kreab España, Responsable d’Assumptes Públics, Reputació & Intangibles, Research i Sustainability & Economics; i Carles Casanovas, president de la Fundació del Disseny Tèxtil FUNDIT.

Com una de les principals empreses de consultoria de Comunicació, Assumptes Públics, Sostenibilitat, Reputació i Gestió de Crisi a Espanya, Kreab té l’objectiu de col·laborar amb la indústria tèxtil per a fer front al nou repte regulador, acompanyant als agents clau del sector en aquest procés de transformació.

La indústria de la moda s’enfronta, en els pròxims mesos, a canvis legislatius de gran importància, des de la reutilització de les peces, el consum sostenible, la reducció de la petjada hídrica, i la prohibició a nivell europeu de la destrucció de l’excedent de peces tèxtils. Per a fer front a aquests reptes, Kreab compta amb un ampli equip multidisciplinari i treballa amb clients de primer nivell, ajudant-los a dissenyar i implementar estratègies específiques de sostenibilitat, posicionament i millora de la reputació, especialment en relació amb l’Agenda 2030. En definitiva, compta amb l’experiència i el coneixement necessaris per a col·laborar amb empreses i associacions d’àmbit tèxtil davant el nou paradigma de circularitat i reciclatge que ja exigeixen els consumidors i la societat.

Per part seva, Carles Casanovas, President de FUNDIT, afegeix que “Aquestes iniciatives són útils per a intercanviar coneixement i accelerar les accions reforçant el criteri. La sensibilitat d’ESDi cap a la indústria i els reptes mediambientals és clara. Conjuntament amb empreses i institucions multipliquem per a ser palanca de canvi cap a un món més sostenible. Un ambient centrat en la col·laboració és clau per a equilibrar l’equació planeta, economia i benestar de les persones”.

L’esdeveniment està dirigit a empresaris tèxtils i professionals del sector de la moda, de qualsevol dels seus diferents àmbits. En cas de voler acudir a la jornada, és necessària confirmació d’assistència a través del link https://circularidadsectortextil.tufabricadeventos.com/X