fbpx

Inés Martins, jurat a les Beques de Comissariat de la Fundació Etiopia

comissariat d'art, art digital, ines martins, beques de comissariat

Inés Martins, jurat a les Beques de Comissariat de la Fundació Etiopia

La Dra. Inés Martins, Directora del Màster en Comissariat d’Art Digital, va participar com a membre del jurat a les Beques de Comissariat de la Fundació Etiopia. Es tracta d’una convocatòria impulsada per la Fundació Saragossa Ciutat del Coneixement per a Etopia Centre d’Art i Tecnologia. El seu objectiu és donar suport a la professionalització d’agents del món de l’art en el comissariat d’exposicions. També persegueix fomentar la difusió de projectes expositius inèdits centrats en la interacció d’art, ciència, tecnologia i societat.

El jurat convocat per la Fundació Saragossa Ciutat del Coneixement per a adjudicar les Beques de Comissariat Etopia ha estat format per cinc professionals de reconegut prestigi en l’àmbit del comissariat. Ane Aguirre (responsable d’exposicions i Espai Creacions de Tabakalera), Pilar Cruz (comissària del cicle d’exposicions d’Espai 13), Juan Guardiola (director del Centre d’Art i Natura CDAN), Inés Martins (directora del Màster en Comissariat d’Art Digital de l’ESDi) i Ana Quintana (directora de programació de la Fundació Saragossa Ciutat del Coneixement).

 

Els finalistes de les Beques de Comissariat Etopia

La segona Beca de Comissariat Etopia va ser per La inhalació invisible d’un alè de carboni oceànic, de Cristina Ramos. El jurat va destacar el interès, qualitat artística i caràcter innovador del projecte i l’adequació als recursos. L’altra clau va ser la idoneïtat amb el treball d’Etopia, basat en la relació entre art, ciència, tecnologia i societat.

Els altres dos projectes amb major puntuació van ser: Procura no pensar massa, de Nerea Ubieto i Adonay Bermúdez, i Reconèixer. Exercicis per a la (in)definició d’un rostre, d’Arola Valls i Ada Sbriccoli. A més, el jurat va atorgar una menció especial al projecte Deepfake/Il·lusió de veritat, de Blanca Pérez. La seua originalitat i l’adequació de la proposta a les bases de la convocatòria van ser reconegudes d’aquesta manera.

L’exposició resultant podrà visitar-se entre els mesos de novembre de 2019 i febrer de 2020.X