fbpx

INDISCIPLINES. Congrés sobre la Recerca en la Pràctica de les Arts

indisciplines, congres, campus de les arts, alexndra murray leslie

INDISCIPLINES. Congrés sobre la Recerca en la Pràctica de les Arts

Campus de les Arts organitza el seu primer Congrés Internacional amb el títol INDISCIPLINES, amb el fi d’explorar els territoris híbrids de la recerca artística basada en la pràctica, amb interès per les dinàmiques de l’acadèmia. El congrés se celebrarà del 28 al 30 de novembre entre la Universitat de Barcelona i l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Amb el títol INDISCIPLINES, es convida a persones investigadores i creadors/es a reflexionar sobre les formes creatives de fer, comprendre i hibridar processos de recerca en diferents àrees temàtique. Més enllà dels tradicionals paradigmes i camps de coneixement compartimentats. Les aproximacions interdisciplinàries i trans-disciplinàries han posat en crisi la ‘disciplina’ com a força productora de formes de control i producció del coneixement, amb els seus protocols i metodologies propis. En contrast, el terme ‘indisciplina’ es presenta com a provocador, doncs ens remet a les dimensions socials i polítiques de la recerca, i a la capacitat de les arts per generar pensament divergent també des de l’acadèmia.

Dos dels convidats destacats del programa són Mika Elo de la University of the Arts, Hèlsinki, i la performer i artista Alexandra Murray-Leslie, de la Trondheim Academy of Fine Art, Noruega.

ESDi participa a INDISCIPLINES amb la Dra. Encarna Ruiz com a membre del comité científic i la Dra. Ilaria Bellatti com a part de la Comissió del Congrés. ESDi també participa en la mostra PASSADES del dia 29 de novembre a l’ESMUC, amb els projectes del Departament Universitari de Teoria i Anàlisi del Disseny: “Cartografies Cromàtiques” i “IVO, Disseny de robot per a l’Institut de Robòtica i Informàtica de Catalunya”.

Inscripcions obertes fins el 23 de novembre!X