‘I ARA QUÈ?: TRASH_TALK EN VR’ en ISEA2022

trash talk, isea2022 barcelona, arte electrónico, vr, realidad virtual, rv

‘I ARA QUÈ?: TRASH_TALK EN VR’ en ISEA2022

I ARA QUÈ?” se situa en la intersecció entre un ecosistema exhaust i una pandèmia que ens fa qüestionar totes les nostres maneres de viure. “I ARA QUÈ?” és un conjunt d’obres desenvolupades a ESDi que busquen alternatives sostenibles i respostes sensibles a un món que canvia a una velocitat sense precedents. En aquest context, “TRASH_TALK” és una recerca multimedial exposada en realitat virtual. És un assaig de preguntes a l’encreuament del desenvolupament del turbocapitalisme 4.0, un planeta que s’omple d’escombraries, intel·ligència artificial i balenes assassines.

Es podreixen els arxius informàtics? Quines són les conseqüències de la solitud d’una imatge? Puc reciclar.jpeg? Hi ha sons orfes? Podem cantar una nana a les màquines? Em puc enamorar d’un programari? I si el diluvi fos virtual? Puc construir cercles en el núvol? De tots els arxius, per què vas triar aquest? I de tota la gent, per què em vas triar a mi? A la mostra, els visitants se submergiran en un escenari virtual en el qual tindran l’oportunitat de veure escultures fetes amb material digital reciclat, a més d’algunes peces interactives com música, vídeos, etc.

La mostra s’emmarca dins de la 27a edició del Simposi Internacional d’Art Electrònic ISEA2022 Barcelona. Impulsat per la UOC en col·laboració amb el CCCB, el Santa Mònica, la NewArtFoundation, el nou Hub d’Art, Ciència i Tecnologia de Barcelona Hac Te, el MACBA, l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es tracta d’un dels esdeveniments més rellevants a escala internacional dedicats a la cruïlla entre art, disseny, ciència, tecnologia i societat.

“I ARA QUÈ?: TRASH_TALK EN VR” ha estat desenvolupada per un equip multidisciplinari format pels professors i investigadors d’ESDi Mikki Schindler i Daniel Hernández, juntament amb les alumnes Kanika Haugane, Krista Stoynova i Sofía Susanna Ferreira, i sota la coordinació de la Dra. Maja Cecuk, per a l’Extended Program d’ISEA2022. Per a poder gaudir de la mostra, disponible de l’1 al 15 de juny, és necessari triar dia i hora al següent link de Calendly.X