Georgina Bombardó, nova Directora General de FUNDIT

georgina bombardo, fundit, esdi, fundacio del disseny textil, eatm barcelona

Georgina Bombardó, nova Directora General de FUNDIT

La Fundació del Disseny Tèxtil FUNDIT, titular de l’Escola Superior de Disseny ESDi (centre adscrit a la Universitat Ramon Llull) i l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda EATM de Barcelona, ha nomenat Georgina Bombardó Codinach com a nova Directora General. Aquest canvi es produeix dos mesos després de la renovació del Patronat de FUNDIT i el nomenament de Carles Casanovas com a President de la Fundació.

Georgina Bombardó ha estat Directora Adjunta i de Desenvolupament Corporatiu de FUNDIT des de l’any 2017. L’evolució de l’ESDi des de la seva incorporació és més que notable, amb un increment del nombre d’alumnes del Grau en Disseny en un 28%, i en el dels Cicles Formatius de Grau Superior en un 24%.La seva aposta estratègica passa per impulsar les aliances amb importants empreses i universitats internacionals, amb una vocació global però forta presència en el territori català i a la ciutat de Sabadell. Alhora, es vol impulsar un important pla de creixement que preveu la captació de nou alumnat, la creació de nous programes formatius i formats, així com el desenvolupament de projectes de recerca aplicada i innovació amb empreses, organitzacions i altres universitats.

Els canvis dels darrers mesos al capdavant de la Fundació del Disseny Tèxtil signifiquen una nova etapa que, tal i com assegura la seva nova Directora General, “es vol caracteritzar per evolucionar l’ESDi cap a una organització més transversal, capaç de motivar i retenir el talent, centrada en el treball per projectes i la consecució d’objectius, posant el focus en la comunicació interna, el treball en equip, l’excel·lència, l’emprenedoria, la digitalització i la multicanalitat, garantint la satisfacció de l’alumnat i els professionals de l’escola, i cercant la recuperació de les relacions amb els antics alumnes”.

Per a aconseguir-ho, Georgina Bombardó té clar que vol seguir els valors que va promoure un dels principals fundadors d’ESDi, Josep Bombardó: posar al centre a les persones i a l’alumne, potenciar el pensament crític, buscar la innovació per donar resposta als reptes del teixit productiu, cercar aliances i col·laboracions amb organitzacions públiques i privades, emprendre accions pel medi ambient, potenciar la constància, l’esforç i l’excel·lència.

Georgina Bombardó pren possessió del càrrec de Directora General de FUNDIT en substitució d’Antoni Garrell i Guiu, recentment jubilat després de 26 anys a la direcció de la Fundació.

Trajectòria professional

Georgina Bombardó Codinach (Sabadell, 1986) és Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Màster en Gestió Pública per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, Postgrau en Direcció d’Empreses per la Barcelona School of Management i Executive Master en Màrqueting i Vendes per ESADE.

Va iniciar la seva carrera professional l’any 2009 a la UPF realitzant estudis de consultoria amb l’equip de gestió pública i va col·laborar en diverses administracions públiques com la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, participant en l’execució de diferents projectes i gestionant equips multidisciplinaris. El 2015 va ampliar la seva experiència professional a una start-up on inicialment va exercir de Directora de Relacions Institucionals i seguidament de Brand Manager de la companyia.

Des del setembre de 2017 i fins a l’actualitat ha estat la Directora Adjunta i de Desenvolupament Corporatiu de la Fundació del Disseny Tèxtil, titular de l’ESDi, assolint un important creixement en nombre d’alumnes i contribuint a consolidar el posicionament d’ESDi com a escola universitària referent en disseny. També és membre de la Junta directiva del Gremi de Fabricants i del Clúster Català de la Moda Modacc. És membre de la Junta del Cercle Sabadellès des del juny de 2021.

La seva carrera professional ha estat sempre vinculada a organitzacions públiques i privades que, a més de buscar el retorn econòmic, pretenen contribuir en el progrés social. Ha col·laborat en diferents projectes de consultoria social i voluntariat tant a nivell nacional com internacional, com Hogar San Camilo Perú, Acció Social Montalegre Bcn o ESADE solidari.X