fbpx

Katerine B. Chang

Dellas

Gestió del Disseny

El projecte és un treball teòric que part del feminisme i se centra en l’anàlisi de quatre casos d’estudi de dones dissenyadores, artistes i arquitectes. Aquest treball pretén mostrar aquesta mirada femenina, manera de fer o anar amb compte de, que és una cosa molt femenina.

Serà treballat des de la perspectiva d’adquirir competències com a dissenyadora, coneixements, estratègies i formes d’entendre el disseny, tractar el feminisme com si d’una eina més es tractés. Treballat des del punt de vista multidisciplinària, pot resultar molt útil tenir en compte el disseny realitzat per dones i que la història no ha comptat o simplement no ha tingut la suficient difusió.

El sistema no ha proporcionat la suficient informació de referents femenins. S’hauria de prendre consciència d’això. Un exemple d’aquesta falta d’informació és el cas del Museu del Disseny, on es poden trobar seixanta casos de dissenyadors gràfics espanyols, tots homes. Un motiu pot ser que en tots els llibres que han tractat sobre el disseny espanyol han estudiat sempre als mateixos autors i aquests es van repetint. No s’ha disposat de temps, energia i recursos econòmics per a fer recerques sobre dissenyadores, arquitectes, artistes i dones creatives.

Un altre motiu podria ser que el disseny espanyol segueix el cànon del disseny modern. És a dir, tot aquell disseny que s’assembla al disseny internacional, disseny racionalista, escola helvètica, etc.

En el món del disseny no s’ha tingut en compte el disseny de les dones creatives, que tenen un altre llenguatge o altres estratègies. Un disseny que existeix i mereix ser tractat.

X