fbpx

Albert Pineda

Walk Like a Man

Moda

Quan John Waters era un adolescent es va qüestionar si realment volia continuar els cànons d’una vida pautada, avorrida i preconstruida, la qual definia els valors dels EUA, o optar per un altre camí.

Però, qui és John Waters?
John Waters és un director de cinema de culte, escriptor i col·leccionista d’art, dins del paradigma de la cultura trash/underground. La seva obra gira al voltant de la idea de destruir, a través de la paròdia, l’obscenitat i la provocació, la moral americana dels anys 50 i 60, de la qual encara som hereus.

Què passa, doncs, amb tota aquella gent que no encaixa o no vol encaixar dins d’aquesta idea de societat americana?
A partir d’aquesta premissa rebel neix aquest treball, un rebuig al sistema patriarcal, capitalista, heterosexual i globalitzat que pretén crear humans en sèrie. El fil conductor és una clara apologia al llenguatge que utilitza J. Waters contra el món sencer, a través d’una estètica inspirada en la brutícia, la mala olor i el crim, entre altres, per a acabar tractant temes socials com l’avortament, la no maternitat, el crim, la llibertat sexual, els rols familiars, l’altra cara de la moral americana, les addiccions, l’amor i el sistema de l’art.

A través de la relació directa entre les seves pel·lícules amb experiències reals viscudes per l’autor, es genera un contingut autèntic i personal. Amb aquesta metodologia, es pretenen expressar els conceptes de l’obra general de John Waters i entendre la seva estètica i filosofia de vida a través d’una visió personal, admiració i amor cap a aquest geni.

X