ESDi https://esdi.es/ca Escuela y estudios de diseño en Barcelona. Fri, 11 Jun 2021 16:11:03 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.6 Comença la prova pilot del projecte Pill-it, el nou mètode d’administració de medicació impulsat per I3PT i ESDi https://esdi.es/ca/comienza-la-prueba-piloto-del-proyecto-pill-it-el-nuevo-metodo-de-administracion-de-medicacion-impulsado-por-i3pt-y-esdi?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=comenca-la-prova-pilot-del-projecte-pill-it-el-nou-metode-dadministracio-de-medicacio-impulsat-per-i3pt-i-esdi Fri, 11 Jun 2021 16:11:03 +0000 https://esdi.es/?p=45810 Comença la prova pilot del projecte Pill-it, el nou mètode d'administració de medicació impulsat per I3PT i ESDi.

La entrada Comença la prova pilot del projecte Pill-it, el nou mètode d’administració de medicació impulsat per I3PT i ESDi se publicó primero en ESDi.

]]>
El Parc Taulí Hospital Universitari consumeix 1.303.300 gots de plàstic anualment només per a l’administració de medicació oral. Pillit neix de la necessitat ambiental i clínica de reduir al màxim els residus de plàstic als hospitals. Per a això, l’Institut de Recerca i Innovació Parc Taulí (I3PT) i l’Escola Superior de Disseny de Sabadell (ESDi) han treballat junts en el disseny i desenvolupament d’un recipient que forma part de l’habitació dels pacients i que es pot netejar fàcilment, eliminant així l’ús excessiu de gots de plàstic. L’objectiu de Pillit és disminuir l’ús de plàstics i residus en hospitals, canviant el mètode en l’administració de medicació oral als pacients.

La prova pilot va començar el passat 1 de juny en la unitat de Pacient Crònic Complex Parc Taulí Hospital Universitari. L’estudi pretén validar el primer prototip de Pillit des del punt de vista dels següents aspectes:

  • Seguretat en l’administració de la medicació
  • Usabilitat cap als professionals i els pacients / familiars
  • Idoneïtat de la grandària del dispositiu en relació a les diferents estructures de l’hospital
  • Facilitat de mantenir el dispositiu net
  • Maneig del pacient amb aquest dispositiu

Pillit és un projecte innovador que posiciona al Parc Taulí Hospital Universitari com a hospital sostenible i responsable amb els residus que genera. A més, Pillit pot ser escalat a altres hospitals amb la mateixa problemàtica.

La entrada Comença la prova pilot del projecte Pill-it, el nou mètode d’administració de medicació impulsat per I3PT i ESDi se publicó primero en ESDi.

]]>
Gemma Carreras i Albert Margalef finalistes dels Gaudeamus Projecta https://esdi.es/ca/gemma-carreras-i-albert-margalef-finalistes-dels-gaudeamus-projecta?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=gemma-carreras-i-albert-margalef-finalistes-dels-gaudeamus-projecta Mon, 07 Jun 2021 09:28:16 +0000 https://esdi.es/gemma-carreras-i-albert-margalef-finalistes-dels-gaudeamus-projecta Els graduats en Disseny menció Gràfic Gemma Carreras i Albert Margalef han sigut seleccionats en els Premis Gaudemus Projecta. Es tracta dels premis del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, que fan un reconeixement als millors Projectes Fi de Grau en disseny gràfic en l’àmbit...

La entrada Gemma Carreras i Albert Margalef finalistes dels Gaudeamus Projecta se publicó primero en ESDi.

]]>

Els graduats en Disseny menció Gràfic Gemma CarrerasAlbert Margalef han sigut seleccionats en els Premis Gaudemus Projecta. Es tracta dels premis del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, que fan un reconeixement als millors Projectes Fi de Grau en disseny gràfic en l’àmbit estatal.

Així doncs, els projectes Homo Digitalis de Gemma Carreras i Mnéme d’Albert Margalef es troben entre els 24 seleccionats que opten a ser guanyadors d’aquesta 4a edició dels Gaudeamus Projecta, que es donaran a conèixer el 16 de junio. Aquests premis tienen com a finalitat reconeixer uns projectes de fi de grau que destaquin per les seves aportacions conceptuals, per la seva innovació, per la inclusió de criteris ètics i responsables pel que fa a la societat i a l’entorn natural, i amb criteris de disseny compromès i per a tot el món en el plantejament i resolució gràfica, plàstica i funcional del projecte.

disseny gràfic, graphic design
gaudeamus projecta

Segons Jofre Sanfeliu, professor d’ESDi i tutor d’Homo Digitalis, “el projecte és un exercici excel·lent de com el disseny pot ajudar a l’acceptació dels nous paradigmes de comunicació, que aparentment encara hem d’entendre a gestionar des de la perspectiva social. A part, l’execució gràfica és impecable, amb un perfecte equilibri entre força i neutralitat, coherència entre les accions i una estructura de desenvolupament magistral”.

D’altra banda, el professor d’ESDi i tutor de Mnéme Lalo Quintana creu que “si ens atenim a la definició d’Inspiració com a estímul que anima la labor creadora, el pare d’Albert Margalef va ser aquesta font d’inspiració que li ha portat a crear una obra excel·lent, que supera l’àmbit acadèmic i que demostra als que vénen després que no hi ha projectes impossibles, que si es combinen amb destresa el rigor acadèmic, la coherència i per descomptat, l’entusiasme… de tant en tant, podem descobrir perles com aquest Mnéme“.

Molta sort a tots dos!

La entrada Gemma Carreras i Albert Margalef finalistes dels Gaudeamus Projecta se publicó primero en ESDi.

]]>
“Ciutats intel·ligents sostenibles”, 1a jornada empresarial en línia d’ININVallès https://esdi.es/ca/el-model-de-ciutats-intelligents-sostenibles-i-lus-de-les-noves-tecnologies-en-una-societat-postcovid-centren-la-primera-jornada-empresarial-en-linia-dininvalles?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ciutats-intel%25c2%25b7ligents-sostenibles-1a-jornada-empresarial-en-linia-dininvalles Wed, 19 May 2021 15:15:36 +0000 https://esdi.es/?p=44693 El model de “Ciutats intel·ligents sostenibles” i l’ús de les noves tecnologies en una societat postcovid centren la primera Jornada Empresarial en línia d’ININVallès. ESDi ha estat la responsable d’aquesta primera cita, que ha coorgantizat amb l’Ajuntament de Sabadell.

La entrada “Ciutats intel·ligents sostenibles”, 1a jornada empresarial en línia d’ININVallès se publicó primero en ESDi.

]]>

ESDi ha estat la responsable d’aquesta primera cita, que ha coorgantizat amb l’Ajuntament de Sabadell

Iolanda Repullo, cap de Dinamització Empresarial del Vapor Llonch, Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell, va ser l’encarregada de presentar la sessió, que va ser moderada per Eva Garrell, International Relations Director d’ESDi, qui també va ser l’encarregada d’introduir l’operació Tecnodisseny.

La jornada va comptar amb diverses presentacions que tenien la voluntat de mostrar la feina que s’està fent en aquests moments al territori per tal de potenciar sinergies i promocionar el territori ININVallès com a referent en aquest àmbit.

La primera presentació va anar a càrrec d’Emili Blanque, Spain Country Manager & Innovation Consultant de Visyon, empresa que potencia la innovació a través de tecnologies emergents i solucions creatives, com ara la realitat virtual, la realitat augmentada, hologrames i intel·ligència artificial. Després va ser el torn de Cristina Garrido, comissària adjunta de l’Smart City Expo World Congress i directora d’Innovació i Estratègia a Anteverti, empresa de consultoria independent que assessora ciutats, governs i empreses perquè innovin de cara a ser més eficients i sostenibles. En tercer lloc Miquel Martí, fundador i CEO de Onetap, empresa emergent de desenvolupament d’apps i xarxes Wi-Fi, que té l’objectiu de revolucionar la manera d’interactuar del públic en esdeveniments, espais culturals i espectacles.

En la taula rodona també hi van participar tres membres de l’equip investigador de Tecnodisseny, Marianna de Nadal, cap de l’Àmbit d’Experimentació i Aplicació del Disseny en l’àrea de Comunicació Visual; Carles Cabezón, responsable del Màster d’UI/UX, i Isona Ten, cap de l’Àmbit d’Experimentació i Aplicació del Disseny en l’àrea de Producte i Interiors. Entre els temes que es van debatre, es va tractar el paper de les tecnologies en el marc de les ciutats intel·ligents del futur i en la seva funció envers la societat perquè esdevingui més participativa, culta, segura, eficient, efectiva i ecològica. També, els costos ecològics, la fractura digital i el paper de les administracions van ser temes destacats del debat.

Les Jornades Empresarials d’ININVallès són sessions obertes en línia que tenen l’objectiu de crear un espai per compartir i generar idees al voltant de les operacions i les diferents actuacions del projecte, mentre es donen a conèixer a empreses, persones emprenedores i ciutadania del territori ININVallès.  Amb la voluntat de crear i potenciar sinergies entre les empreses i, al mateix temps apropar la ciutadania en aquest tipus d’accions. Precisament, un dels objectius acomplerts de la jornada va ser l’obertura d’un espai d’interacció amb les persones inscrites, que van poder plantejar les seves pròpies qüestions al grup de professionals.

La pròxima jornada serà organitzada per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i tindrà lloc a principis del mes de juny.

La entrada “Ciutats intel·ligents sostenibles”, 1a jornada empresarial en línia d’ININVallès se publicó primero en ESDi.

]]>
‘La fàbrica del disseny’, expo-homenatge a Josep Bombardó https://esdi.es/ca/la-fabrica-del-disseny-expo-homenatge-a-josep-bombardo?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=la-fabrica-del-disseny-expo-homenatge-a-josep-bombardo Wed, 19 May 2021 09:48:26 +0000 https://esdi.es/?p=44660 Josep Bombardó Navinés (Sabadell, 15 de febrer de 1947 – 3 de març de 2021) va ser un empresari tèxtil i un sabadellenc convençut i orgullós de la seva terra. Era conscient de la necessitat d’actualitzar el sector i adaptar-lo a l’evolució contínua dels temps...

La entrada ‘La fàbrica del disseny’, expo-homenatge a Josep Bombardó se publicó primero en ESDi.

]]>
Josep Bombardó Navinés (Sabadell, 15 de febrer de 1947 – 3 de març de 2021) va ser un empresari tèxtil i un sabadellenc convençut i orgullós de la seva terra. Era conscient de la necessitat d’actualitzar el sector i adaptar-lo a l’evolució contínua dels temps hiperglobals i de fer que la seva ciutat continués sent referent al món. Des del principi, va tenir consciència de la necessitat d’introduir el disseny en els productes que oferien les seves indústries. Josep sempre va pensar que sense la innovació era impossible competir amb el que s’estava fabricant fora d’Espanya. I que el tèxtil català només tenia una oportunitat si era capaç d’arriscar i invertir en la renovació dels seus processos de producció. Josep Bombardó volia que Sabadell recuperés l’esplendor d’uns altres temps, però amb la responsabilitat d’entendre que per a ser competitiva la indústria havia de ser innovadora, conscient, sostenible i artesana.

Amb aquest ferm convenciment de que el tèxtil es modernitzés i s’adaptés a les noves exigències de la producció internacional, va promoure la fundació de l’Escola Superior de Disseny ESDi a Sabadell: “Per a millorar la competitivitat en el mercat és necessària una major sensibilitat del món industrial cap a aquests aspectes. En èpoques com les que vivim, es requereix la competitivitat fonamentada en la innovació… La innovació també s’assumeix des de la creativitat” (J. Bombardó, 1989).

Des de l’ESDi volem agrair tot el que Josep Bombardó va fer per aquesta escola amb una exposició-homenatge a la seva figura, els seus valors i la seva aposta pel disseny a Sabadell. “LA FÀBRICA DEL DISSENY. Expo-homenatge a Josep Bombardó, l’industrial que va apostar pel disseny a Sabadell”, podrà visitar-se des del 25 de maig al 16 de juny de 2021 a la sala 1 del Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69).

La inauguració serà el dia 25 de maig a les 18.30h al pati del Casal Pere Quart. Degut a les limitacions d’aforament, es prega fer reserva prèvia via: https://www.eventbrite.es/e/entradas-la-fabrica-del-disseny-155835033781

 

La entrada ‘La fàbrica del disseny’, expo-homenatge a Josep Bombardó se publicó primero en ESDi.

]]>
El professor Juan Carlos Grao llança una marca de moda masculina https://esdi.es/ca/el-professor-juan-carlos-grao-llanca-una-marca-de-moda-masculina?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=el-professor-juan-carlos-grao-llanca-una-marca-de-moda-masculina Mon, 17 May 2021 08:52:00 +0000 https://esdi.es/?p=44237 Juan Carlos Grao, graduat en Disseny menció en Moda per ESDi i professor dels Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) en Patronatge i Moda, Vestuari a Mesura i d’Espectacles i Estilisme d’Indumentària, acaba de llançar la marca de moda masculina GRAO. Després d’haver treballat en...

La entrada El professor Juan Carlos Grao llança una marca de moda masculina se publicó primero en ESDi.

]]>

Juan Carlos Grao, graduat en Disseny menció en Moda per ESDi i professor dels Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) en Patronatge i Moda, Vestuari a Mesura i d’Espectacles i Estilisme d’Indumentària, acaba de llançar la marca de moda masculina GRAO.

Després d’haver treballat en els estudis de Loewe, Celine, Louis Vuitton, Carolina Herrera i Burberry, Juan Carlos decideix al costat de María Bordas (també professora dels CFGS d’ESDi) llançar GRAO, una col·lecció de peces fetes sobre comanda, de manera sostenible.

Les peces es confeccionen a Espanya, una a una, amb l’experiència d’un equip d’artesans especialitzats en els més alts estàndards del saber fer del luxe.

GRAO defensa una filosofia de tradició-artesanal davant de la modernitat i la producció en massa; són col·leccions curtes fetes amb una meticulosa dedicació. Combinen línies rigoroses, un bon tall, records de peces tradicionals i icòniques, sastreria i peces influenciades pel workwear, amb detalls inspirats en la naturalesa i la comoditat del streetwear. Sofisticades però despreocupades i elaborades amb materials d’origen natural de manera responsable.

grao, marca moda masculina, menswear, patronaje, diseño de moda, juan carlos grao
grao, marca moda masculina, menswear, patronaje, diseño de moda, juan carlos grao
grao, marca moda masculina, menswear, patronaje, diseño de moda, juan carlos grao
grao, marca moda masculina, menswear, patronaje, diseño de moda, juan carlos grao
Tot i que són peces per a home, les siluetes són versàtils, s’inspiren en clàssics icònics i atreuen a un públic ampli. Els seus patrons són clàssics i renovats; duradors en el temps. Estan fets i dissenyats per a ser utilitzats durant tota la vida abans de passar a la següent generació.

GRAO reflecteix la manera de vida dels que aprecien la moda com un valor de l’expressió cultural i social, que reflexionen sobre el seu consum i la recuperació de l’essència de la moda i que estan segurs que l’estil de les seves peces ha de ser versàtil i durador en el temps. És una manera de consumir moda que implica comprar amb moderació, conservar les peces favorites i passar-les sense data de caducitat. Et sents tan còmode amb elles que vols conservar-les i portar-les tota la vida.

Les imatges del primer lookbook i campanya de GRAO (col·lecció Botanicals) estan fotografiades en l’edifici contigu a ESDi, el qual albergarà un projecte de coworking i coliving destinat a emprenedors del sector del disseny. A continuació us deixem amb el making-of del shooting.

jcgrao.com
@juancarlosgrao

La entrada El professor Juan Carlos Grao llança una marca de moda masculina se publicó primero en ESDi.

]]>
Esther Cano i Alba Paniello redissenyen el logotip del Gremi de la Fusta https://esdi.es/ca/esther-cano-i-alba-paniello-redissenyen-el-logotip-del-gremi-de-la-fusta?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=esther-cano-i-alba-paniello-redissenyen-el-logotip-del-gremi-de-la-fusta Sat, 08 May 2021 15:07:15 +0000 https://esdi.es/esther-cano-i-alba-paniello-redissenyen-el-logotip-del-gremi-de-la-fusta Els alumnes de Projectes II de 3r curs del Grau en Disseny esment Gràfic van presentar les seves propostes de redisseny de logotip per al Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca. La proposta triada, que ja ha estat implementada pel Gremi, va ser la de...

La entrada Esther Cano i Alba Paniello redissenyen el logotip del Gremi de la Fusta se publicó primero en ESDi.

]]>
Els alumnes de Projectes II de 3r curs del Grau en Disseny esment Gràfic van presentar les seves propostes de redisseny de logotip per al Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca. La proposta triada, que ja ha estat implementada pel Gremi, va ser la de les alumnes Esther Cano i Alba Paniello. Ambdues van rebre dos abonaments per al Sónar +D 2022, valorats en 165€ cadascun.

El projecte està emmarcat dins de l’acord de col·laboració entre ESDi i el Gremi de la Fusta. En aquesta ocasió, els alumnes de gràfic havien de desenvolupar un treball d’actualització de la imatge corporativa del Gremi, amb la finalitat de mostrar el procés de modernització que la institució ha dut a terme recentment.

A continuació adjuntem els lliuraments per a carpeta i placa de la proposta guanyadora d’Esther i Alba, enhorabona!

gremi de la fusta, rediseño logo, diseño gráfico, grado diseño, disseny gràfic

gremi de la fusta, rediseño logo, diseño gráfico, grado diseño, disseny gràfic

La entrada Esther Cano i Alba Paniello redissenyen el logotip del Gremi de la Fusta se publicó primero en ESDi.

]]>
ESDi i la Creu Roja llancen ‘Kids Costume Hub’, una plataforma solidària de disfresses DIY https://esdi.es/ca/esdi-i-la-creu-roja-llancen-kids-costume-hub-una-plataforma-solidaria-de-disfresses-diy?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=esdi-i-la-creu-roja-llancen-kids-costume-hub-una-plataforma-solidaria-de-disfresses-diy Wed, 05 May 2021 19:00:37 +0000 https://esdi.es/esdi-i-la-creu-roja-llancen-kids-costume-hub-una-plataforma-solidaria-de-disfresses-diy L’Escola Superior de Disseny ESDi, amb el suport de Creu Roja Sabadell, ha llançat una plataforma solidària amb dissenys de disfresses DIY (Do It Yourself). La idea és que qualsevol persona del món pugui descarregar les instruccions dels dissenys i fabricar a casa o a l’escola la disfressa triada....

La entrada ESDi i la Creu Roja llancen ‘Kids Costume Hub’, una plataforma solidària de disfresses DIY se publicó primero en ESDi.

]]>
L’Escola Superior de Disseny ESDi, amb el suport de Creu Roja Sabadell, ha llançat una plataforma solidària amb dissenys de disfresses DIY (Do It Yourself). La idea és que qualsevol persona del món pugui descarregar les instruccions dels dissenys i fabricar a casa o a l’escola la disfressa triada. Alhora, i en compensació per les disfresses, s’ofereix la possibilitat de col·laborar amb la Creu Roja fent donacions voluntàries per a cobrir les necessitats bàsiques de les persones que estan patint més les conseqüències de la crisi de la Covid-19. Les donacions es podran fer fins al dia 20 de juny, a l’apartat “Donation” de la web kidscostumehub.com

Els alumnes del Grau en Disseny van idear les disfresses durant el Plug&Play 2021, una marató creativa a contrarellotge organitzada per ESDi en què cada any els estudiants posen a prova la seva capacitat creadora i innovadora a través de la resolució de reptes de disseny. En aquesta edició del 2021, els participants inscrits (en grups de 4 membres) havien de dissenyar durant 3 dies les instruccions d’una disfressa versàtil, inclusiva, no ofensiva a races, cultures, religions o ideologies polítiques, i dissenyada per a nens, nenes i gènere no binari. L’altre requisit és que havia de ser relativament senzilla de construir, ja que la intenció és que, encara que siguin ajudats per adults, els nens i nenes puguin participar activament en la seva construcció. També havia de contemplar-se per a la seva elaboració la utilització de materials senzills, que qualsevol persona pugui tenir a casa o que siguin fàcils d’obtenir.

 

De totes les disfresses que es poden trobar en kidscostumehub.com destaca “The Solar System” de les alumnes d’ESDi Susanna Gutiérrez, María Romero i Paula Franco, que va guanyar el Plug&Play 2021 i que s’emportaren premis dels patrocinadors de l’esdeveniment: Adobe, Blackie Books, Putos Modernos i Moleskine. El jurat que va atorgar aquest premi va estar format per un tribunal internacional de professors de les següents universitats partners d’ESDi: Universitat Mexico Americana del Golf UMAGUniversity of West London i Holon Institute of Technology (Israel).

A més de les disfresses fetes pels estudiants d’ESDi, qualsevol persona que vulgui col·laborar amb la plataforma pot enviar la seva proposta. A la web es pot descarregar un document en format .ai (Adobe Illustrator) que cal completar amb les instruccions de la disfressa i enviar a través del correu kidscostumehub@esdi.edu.es.

esdi creu roja sabadell, kids costume hub, plataforma solidària

“Ens encanta que convergeixin diferents conceptes en aquest projecte: creativitat, gent jove i solidaritat”, afirma la presidenta de la Creu Roja Sabadell, Montse Font. “En un any marcat per la crisi de la Covid-19 i els enormes problemes socials que ha generat per a moltes persones, des d’ESDi hem volgut que la tercera edició de la marató creativa Plug&Play es vinculés a una causa social treballada directament tant pels estudiants com pels professors d’ESDi, juntament amb l’equip de la Creu Roja. Estem satisfets de la implicació d’empreses com Adobe, Blackie Books, Putes Moderns i Moleskine, així com dels partners d’universitats internacionals de Londres,
Israel i Mèxic que també han col·laborat estretament per a fer que el Kids Costume Hub sigui una realitat”, comenta Georgina Bombardó, Directora Adjunta de FUNDIT (la Fundació del Disseny Tèxtil que gestiona ESDi).

La entrada ESDi i la Creu Roja llancen ‘Kids Costume Hub’, una plataforma solidària de disfresses DIY se publicó primero en ESDi.

]]>
Anna Torralba, Martín Morante i Álvaro Azkue, premi a les millors col·leccions de moda https://esdi.es/ca/anna-torralba-martin-morante-i-alvaro-azkue-premi-a-les-millors-colleccions-de-moda?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=anna-torralba-martin-morante-i-alvaro-azkue-premi-a-les-millors-colleccions-de-moda Thu, 22 Apr 2021 14:45:33 +0000 https://esdi.es/anna-torralba-martin-morante-i-alvaro-azkue-premi-a-les-millors-colleccions-de-moda La tradicional desfilada de presentació dels Projectes Finals del Grau en Disseny menció en Moda de l’Escola Superior de Disseny ESDi de Sabadell (Barcelona) es va transformar en un esdeveniment online amenitzat pel popular escriptor i guionista Bob Pop. Amb el títol ‘Alternative Realities’, durant...

La entrada Anna Torralba, Martín Morante i Álvaro Azkue, premi a les millors col·leccions de moda se publicó primero en ESDi.

]]>
La tradicional desfilada de presentació dels Projectes Finals del Grau en Disseny menció en Moda de l’Escola Superior de Disseny ESDi de Sabadell (Barcelona) es va transformar en un esdeveniment online amenitzat pel popular escriptor i guionista Bob Pop. Amb el títol ‘Alternative Realities’, durant l’acte es van projectar 3 fashion films realitzats amb les col·leccions finals dels Graduats en Disseny per ESDi i es van donar a conèixer els 3 premis a les millors col·leccions de moda.

El dijous passat 15 d’abril de 2021, ESDi va emetre Alternative Realities, un esdeveniment online en el que es van presentar 3 fashion films produïts a partir de les col·leccions finals dels últims Graduats en Disseny en l’especialitat de Moda per ESDi: Paula Abad, Irene Argelich, Álvaro Azkue, Laura Blaya, Cristina Bueno, Aina Cardoner, Alba Chaves, Miriam Feu, Cristina González, Tania Hernández, Martín Morante, Silvia Moyano, Xènia Oliver, Laura Prieto, Eva Rodoreda, Ana Roca, Anna Torralba i Meritxell Vancells.

Alternative Realities es va emetre via LIVE al canal de YouTube d’ESDi i està disponible al següent enllaç:
https://youtu.be/2oMrv5uE8XA. L’encarregat de presentar l’esdeveniment va ser el popular escriptor i guionista Bob Pop, que ja havia pogut gaudir de les col·leccions durant la gravació de la seva nova sèrie: “Vaig tenir el privilegi de comptar amb els dissenys de diverses alumnes i alumnes d’ESDi per a una escena de la meva sèrie MARICÓN PERDIDO i ara tinc la fortuna de poder presentar-los al món”, comenta Bob Pop.

Els 3 fashion films que es van projectar en Alternative Realities van comptar amb la direcció creativa d’Aleix Viadé, d’un costat, i Betiana Pavón, de l’altre. Els estilismes van a càrrec de l’estilista i professor d’ESDi Miquel Malaspina, mentre que de la perruqueria i make-up se n’han encarregat MarcelPel i Tutusaus.

A més de la presentació dels curts, durant l’esdeveniment es van entregar els premis a les 3 millors col·leccions de moda, que van ser per a “Atípic: una apología cualquiera” d’Anna Torralba, “La democratización del lujo” de Martín Morante“The Big Flash” d’Álvaro Azkue. El jurat que va otorgar els premis estava format pel
dissenyador de moda Josep Abril, la presidenta de MODA-FAD Núria Mora, Aida Molano de l’empresa tèxtil Gratacós,
Xavi Bombardó de l’empresa tèxtil Dobert, la directora de disseny de Mango Justicia Ruano, així com recruiters
de talent del grup Inditex. Els premis per als alumnes consisteixen en una selecció de teixits otorgada per les
empreses Dobert i Gratacós, i l’oportunitat de cursar un màster especialitzat en moda a ESDi-URL.

col·leccions de moda, anna torralba, moda, degree fashion show, alternative realities
col·leccions de moda, anna torralba, moda, degree fashion show, alternative realities
‘Atípic’ d’Anna Torralba, premi a la millor col·lecció final de moda d’ESDi. Fotografia: Tea Sirbiladze
martín morante, disseny de moda, anna torralba
colecciones de moda, anna torralba, moda, degree fashion show, alternative realities, álvaro azkue
Col·leccions ‘La Democratización del Lujo’ de Martín Morante i ‘The Big Flash’ d’Álvaro Azkue’, 2n i 3r premi millors col·leccions de moda

Així com explica la mateixa Anna Torralba en Alternative Realities: “el projecte Atípic: una apología cualquiera
alberga fer partícips en primera persona dos protagonistes integrats a la mateixa peça, com a resultat del constitutiu atípic i qualsevol que cada un de nosaltres posseeix. És a dir, el conjunt de les nostres aparences en una sola. La camiseria i la sastreria masculina constitueixen un factor clau per a aquesta col·lecció uniforme, rectilínia, absent de singularitat. D’altra banda, el component atípic és el protagonista de la manipulació i l’encarregat de tornar l’absència de la singularitat a través de peces desplegables o d’altres amagades als interiors aportant un colorit molt contrastant”, comenta Anna, que es va emportar el premi a la millor col·lecció final de moda de l’Escola Superior de Disseny ESDi.

Josep Abril, dissenyador de moda i membre del jurat, va voler destacar d’aquesta col·lecció “el seu discurs auster i
constructivista, tant de Bernarda Alba, amb detalls desconcertants que contrasten i converteixen en poètic una cosa
molt estricta”.

El guanyador del segon premi, Martín Morante, explicava així la seva col·lecció en Alternative Realities: “el projecte La Democratización del Lujo sorgeix de l’anàlisis del mercat prêt-à-porter premium que durant els últims anys ha deixat de costat el tradicional concepte del luxe amb propostes molt més atractives per als nous compradors del sector. Això transportat a la col·lecció es veu a través d’una identitat de marca molt contemporània i peces urbanes amb connotacions sofisticades”.

Sandra Blanch, recruiter de talent de Massimo Dutti i membre del jurat, va destacar que “la part de tricot està
molt ben confeccionada i es tracta d’una col·lecció molt completa”.

col·leccions de moda, anna torralba, moda, degree fashion show, alternative realities, álvaro azkue

Finalment, el guanyador del 3r premi Álvaro Azkue, va explicar en Alternative Realities el concepte del projecte: “la col·lecció parteix de la relació que uneix als homes amb les imatges i de com aquesta  relació s’ha anat teixint
al llarg de la història. Com s’està desenvolupant en l’actualitat i com crec jo que continuarà desenvolupant-se”.

Com a membre del jurat, Josep Abril va destacar “el contrast de superfícies, de trencar tots els angles, de construir la peça sobre la persona però no amb corbes, sinó amb rectes i diagonals. Aquest joc geomètric el trobo molt interessant, i a més amb un estampat a sobre que és un altre trencament”.

Enhorabona als tres guanyadors i als 18 graduats per la gran feina realitzada!

La entrada Anna Torralba, Martín Morante i Álvaro Azkue, premi a les millors col·leccions de moda se publicó primero en ESDi.

]]>
Degree Fashion Show: ‘Alternative Realities’ https://esdi.es/ca/alternative-realities?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=alternative-realities Fri, 09 Apr 2021 12:14:54 +0000 https://esdi.es/?p=41467 Bob Pop presentarà el proper dijous 15 d'abril de 2021 a les 19h, 'Alternative Realities', el Degree Fashion Show de l'Escola Superior de Disseny ESDi.

La entrada Degree Fashion Show: ‘Alternative Realities’ se publicó primero en ESDi.

]]>

Bob Pop presentarà ‘Alternative Realities’, el Degree Fashion Show de l’Escola Superior de Disseny ESDi

 

El popular col·laborador de Late Motiv i expert en moda Bob Pop serà l’encarregat de presentar i amenitzar l’esdeveniment de presentació dels 3 fashion films realitzats amb les col·leccions finals dels Graduats en Disseny menció Moda per l’Escola Superior de Disseny ESDi de Sabadell (Barcelona). Amb el títol ‘Alternative Realities’, l’esdeveniment es retransmetrà online en directe pel canal de YouTube d’ESDi el 15 d’abril a les 19h.

“Vaig tenir el privilegi de comptar amb els dissenys dels alumnes d’ESDi per a una escena de la meva sèrie ‘MARICÓN PERDIDO’ i ara tinc la fortuna de poder presentar-los al món”, Bob Pop.

 

El proper dijous 15 d’abril de 2021 a les 19h, l’Escola Superior de Diseny ESDi emetrà Alternative Realities, un esdeveniment online on es presentaran 3 fashion films produïts a partir de les col·leccions finals dels últims Graduats en Disseny menció Moda per ESDi: Paula Abad, Irene Argelich, Álvaro Azkue, Laura Blaya, Cristina Bueno, Aina Cardoner, Alba Chaves, Miriam Feu, Cristina González, Tania Hernández, Martín Morante, Silvia Moyano, Xènia Oliver, Laura Prieto, Eva Rodoreda, Ana Roca, Anna Torralba i Meritxel Vancells.

Alternative realities s’emetrà via LIVE en el canal de YouTube d’ESDi. d’ESDi. L’encarregat de presentar l’esdeveniment serà el col·laborador de Late Motiv i expert en moda Bob Pop, que està encantat de poder donar suport al talent emergent de la moda nacional: “Vaig tenir el privilegi de comptar amb els dissenys de diverses alumnes i alumnes de ESDi per a una escena de la meva sèrie MARICÓN PERDIDO i ara tinc la fortuna de poder presentar-los al món”, comenta Bob Pop.

Els fashion films que es presentaran a Alternative Realities compten amb la direcció creativa d’Aleix Viadé, d’una banda, i Betiana Pavón, d’altra. Els estilismes són a càrrec de l’estilista i professor d’ESDi Miquel Malaspina, mentre que de perruqueria i make-up s’han encarregat MarcelPel y Tutusaus.

“En el fashion film hem volgut destacar tant la diversitat com els eixos en comú que comparteixen els 4 dissenyadors amb els quals hem treballat en la nostra versió d’Alternative Realities. Per a això, hem situat les peces en primer pla, protagonistes en tot moment, sent portades per models sense característiques específiques de gènere i també exposades com a peces individuals de manera abstracta”, comenta Betiana Pavón, directora creativa d’un dels curts.

     

     

El Degree Fashion Show d’ESDi tradicionalment sempre havia estat una desfilada presencial on es presentaven les col·leccions dels Graduats en Disseny menció Moda davant l’escola, mitjans de comunicació i empreses del sector. Davant la impossibilitat de realitzar-ho d’aquesta manera en la situació actual, es va decidir gravar 3 fashion films i barrejar en ells les principals peces de les diferents col·leccions, amb l’afegit de la visió creativa dels seus filmmakers i unes localitzacions que aporten un toc de contemporaneïtat a tot el conjunt.

“Aquesta experiència ha estat tot un repte per a nosaltres. Hem passat de la desfilada tradicional a aquest nou format i el resultat ens encanta. Entre altres coses ens permet una mirada més detallada de les peces dels alumnes i així poder entendre millor el seu procés de creació”, explica la Directora de l’Àrea de Moda d’ESDi, Olga Beltrán. “Creiem que aquesta manera d’ensenyar els treballs finals de grau és una excel·lent oportunitat per a l’alumne de poder construir un portafolis mes avantguardista i innovador. Si a aquesta posada en escena de col·lecció li afegim un bon story telling que ensenyi la base teòrica de la qual parteix el desenvolupament creatiu, aquest nou format és sens dubte un poderós instrument de comunicació per als nous dissenyadors”, afegeix.

Com a colofó final, en l’esdeveniment es lliuraran els premis a les 3 millors col·leccions de moda d’entre els 18 graduats. El jurat estarà format pel dissenyador de moda Josep Abril, la presidenta de MODA-FAD Nuria Mora, Aida Molano de l’empresa tèxtil Gratacós, Xavi Bombardó de l’empresa tèxtil Dobert, la directora de producte i disseny de Mango Justicia Ruano, així com recruiters de talent del grup Inditex.

Alternative Realities podrà seguir-se el dijous 15 d’abril a les 19h a través de l’enllaç: https://youtu.be/2oMrv5uE8XA

La entrada Degree Fashion Show: ‘Alternative Realities’ se publicó primero en ESDi.

]]>
ESDi firma un acord amb la Jayoti Vidyapeeth Women’s University de Jaipur https://esdi.es/ca/esdi-firma-un-acord-amb-la-jayoti-vidyapeeth-womens-university-de-jaipur?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=esdi-firma-un-acord-amb-la-jayoti-vidyapeeth-womens-university-de-jaipur Thu, 25 Mar 2021 10:43:41 +0000 https://esdi.es/?p=40020 L’Escola Superior de Disseny ESDi, a través de la Fundació del Disseny Tèxtil, ha firmat un nou acord de col·laboració amb una universitat internacional. Es tracta de la Jayoti Vidyapeeth Women’s University de Jaipur (JVWU), una universitat de dones creada en 2008 que ofereix estudis...

La entrada ESDi firma un acord amb la Jayoti Vidyapeeth Women’s University de Jaipur se publicó primero en ESDi.

]]>
L’Escola Superior de Disseny ESDi, a través de la Fundació del Disseny Tèxtil, ha firmat un nou acord de col·laboració amb una universitat internacional. Es tracta de la Jayoti Vidyapeeth Women’s University de Jaipur (JVWU), una universitat de dones creada en 2008 que ofereix estudis especialitzats en moda i en Belles Arts.

Amb aquest acord, ESDi obre les portes a la col·laboració amb universitats del continent asiàtic, afegint una altra gran fita al seu procés d’internacionalització. El conveni planteja una oportunitat excel·lent per a l’equip docent i l’alumnat d’ESDi, que mitjançant el desenvolupament de projectes col·laboratius entre les dues universitats o els programes de movilitat dels quals podran gaudir, podran entendre i conèixer millor el sector tèxtil a un dels seus grans bressols: Índia.

La Jayoti Vidyapeeth Women’s University de Jaipur (JVWU) s’uneix així a les ja 58 universitats internacionals amb les qual ESDi manté acords de col·laboració.

La entrada ESDi firma un acord amb la Jayoti Vidyapeeth Women’s University de Jaipur se publicó primero en ESDi.

]]>