fbpx

Exposició final de l’assignatura Introducció a Projectes

projectes, disseny, alumnes esdi, maquetes

Exposició final de l’assignatura Introducció a Projectes

Els alumnes de primer del Grau Oficial en Disseny en anglès van exposar el 22 de gener els seus treballs finals d’Introducció a Projectes I. La professora Alicia Fernández va enfocar l’assignatura en tres blocs: eines, anàlisi i projecte final. Tot aplicat a un client fictici, el protagonista de la pel·lícula La Gran Bellesa: Jep Gambardella.

Durant la primera part de l’assignatura, cada estudiant va realitzar activitats vinculant un concepte al protagonista i a un disseny. Aquestes eines van ser: paraula, imatge, dibuix, forma i escala, matèria i espai. Durant la segona part, els van traslladar a una anàlisi del protagonista sobre les seves necessitats i emocions. Així, van generar una proposta que suposés un canvi o una millora en la vida de Jep.

Ja a la tercera part, els alumnes van desenvolupar un projecte concret, per al que tenien que realitzar un prototip amb la geometria d’una caixa de 30x30x30. També un panell resum, una presentació oral i un quadern A5 amb la memòria del curs.

projectes, disseny, alumnes esdi, maquetesprojectes, disseny, alumnes esdi, maquetesprojectes, disseny, alumnes esdi, maquetes

projectes, disseny, alumnes esdi, maquetesprojectes, disseny, alumnes esdi, maquetes

 

Els objectius fonamentals de l’assignatura eren:

  • Comprendre l’autonomia del dissenyador.
  • Fomentar estratègies creatives aplicades al disseny des de tots els seus enfocs, familiarizant a l’alumne amb àmbits i eines.

Quan va acabar el curs, Alicia Fernández va regalar una baldufa a cada alumne, treta de la pel·lícula Origen. Amb això, pretenia explicar com la dificultat, el desinterés o la realitat faria que la creativitat a vegades desaparegués. Fruit d’aquesta reflexió, va demanar que, quan ocurregués, giressin aquesta baldufa i pensessin en la frase que Jep repeteix a la pel·lícula: “En el fons, és només un truc”.X