fbpx

ESDiColor_LAB porta la seva proposta de color al Congrés Intercolor a Milà

ESDiColor_LAB porta la seva proposta de color al Congrés Intercolor a Milà

 

Del 28 de novembre a l’1 de desembre, la doctora i professora Encarna Ruiz i el també docent Miguel González viatjaran a Milà per participar al congrés Intercolor, una trobada internacional en la que organitzacions de 15 països es reuneixen per definir les paletes de color de les properes temporades.

Els docents, representants del laboratori de tendències de l’escola, ESDiColo_Lab, presentaran la carta de colors “Desire Generation”, que reflexiona sobre “la civilització del desig”, en la que, “fruit del hiperconsumisme, convertim les coses i a les persones en objectes de desig, i donem un caràcter normal al que no ho és”, segons defineix la Dra. Ruiz. La “societat miracle del Photoshop”, la noció de llibertat supeditada a la felicitat i la superació de la modernitat líquida de Zygmunt Bauman són algunes de les claus que articula la proposta.

Durant diversos mesos, l’equip d’ESDiColor_Lab ha treballat a partir de mapes conceptuals d’imatges per identificar quatre tendències de color corresponents a la temporada tardor/hivern 2019-2020, que després entraran en diàleg amb les cartes elaborades per les altres organitzacions participants. A més de Ruiz i González, l’equip està constituït pels alumnes i professors Arnau Raga, Laura Prieto, Neus Orero, Helena Raval, Irene Argelich, Ainara Navarrete i Anna Armentano.

Compost per 15 entitats especialitzades en coordinació de color per a l’àmbit tèxtil i de la moda, provinents d’Europa, Àsia i Amèrica, Intercolor compta amb ESDi com únic representant de l’estat espanyol. Durant dos dies de treball, els participants intercanviaran perspectives sobre els canvis en tendències de color i d’estil de vida per així definir, en comú, les tonalitats i els temes que identificaran a temporades properes.

La declaració internacional sobre el color, d’aquesta forma, es converteix en una eina neuràlgica per decisions a futur que concerneixen tant a l’indústria de la moda i de la cosmètica com a l’automoció.X