ESDI x SPW Fabrics: De l’esport al Streetwear

ESDI x SPW Fabrics: De l’esport al Streetwear

Els estudiants de la menció en moda han estat immersos en un projecte transversal en col·laboració amb SPW Fabrics, una empresa especialitzada en teixits per al món de l’esport amb més de 25 anys de trajectòria. Aquesta empresa líder al seu sector ofereix una àmplia gamma de teixits tècnics i innovadors reconeguts internacionalment.

El projecte conjunt, anomenat “Athleisure Wear”, ha permès als estudiants desenvolupar les seves pròpies col·leccions, fusionant la funcionalitat de l’esport amb l’estètica streetwear. Els resultats han estat sorprenents:

Laura Corberó ens presenta la seva col·lecció càpsula “Active Wear”, que fusiona peces esportives amb elements urbans per a un ús diari. L’objectiu és crear cohesió a l’armari dels consumidors esportistes, oferint peces versàtils, funcionals i estètiques que es complementin entre si.

“Athleisure Mountain” és la proposta de Marina Ronda, que presenta peces versàtils adaptades a diferents climes i estacions de l’any, dissenyades per acompanyar el consumidor en les seves aventures sense importar quan ni on.

Joan Ferran Andrés presenta “Flash Walk”, una col·lecció versàtil que combina materials tècnics d’alta qualitat amb talls avantguardistes, oferint peces que ofereixen comoditat, llibertat de moviment i estil. Aquests dissenys redefineixen els estàndards de la moda esportiva en proporcionar peces complexes i modernes adequades tant per al gimnàs com per a la vida quotidiana.

“OFFSIDE” és la col·lecció de Violeta Prieto, inspirada en el món del futbol, ​​tant dins com fora del camp. Caracteritzada per colors vibrants que reflecteixen l’energia de l’esport, aquesta col·lecció incorpora formes orgàniques que s’adapten còmodament al cos, amb un toc de nostàlgia i d’elegància mitjançant elements retro.

Queralt Turull ha conceptualitzat la col·lecció “Keep Going”, que adapta peces de roba tradicionals del ciclisme a la moda urbana, buscant un equilibri entre l’estètica esportiva i la urbana, amb èmfasi en tons cridaners amb l’ús del groc.

Irene Rosillo presenta “Estratègies en Moviment”, una col·lecció que fusiona l’estètica de les carreres de cotxes amb el futbol americà, inspirada en la velocitat, estampats dinàmics i elements gràfics tàctics. Dissenyada per destacar tant a l’àmbit esportiu com al dia a dia al carrer.

Aquesta col·laboració ha enriquit lʻaprenentatge pràctic dels estudiants i ha enfortit el compromís de lʻescola amb la indústria de la moda.