fbpx

ESDi x Duduá

L’ESDi i el Duduá uneixen forces. Durant el proper any 2022 organitzarem una sèrie de tallers monogràfics sobre disseny a la nostra seu de Sabadell. Oberts a tothom!

Tallers monogràfics

11 feb 2022

Iniciació al brodat

Si vols aprendre els punts imprescindibles del món del brodat o simplement refrescar la memòria aquest és el taller ideal per a tu. En tan sols 3 hores adquiriràs els coneixements bàsics des de 0, incloent-hi també les diferents classes de materials bàsics per a un/a brodador/a.

Més info
dudua x esdi, curso bordado, curso artesanía, duduá barcelona, festivalet
25 feb 2022

Brodant corals

Adquireix les tècniques per crear la teva fantasia de corall al costat de l’artista francesa Amandine Bouet. Des de 0, aprendràs els trucs i tècniques per brodar afegint lluentons, granadures i grans, com també crearàs textures tridimensionals en tela.

Més info
dudua x esdi, curso bordado, curso artesanía, duduá barcelona, festivalet
11 mar 2022

Taller de xarpelleres

Sorgides a Xile durant la dictadura militar, les xarpelleres són quadres que es componen a manera de collage a partir de retalls de tela, creant una escena. Grups de dones creaven els brodats plasmant històries de vida i conflictes socials i/o polítics.

Inspirant-nos en les xarpelleres populars, començarem creant la il·lustració que serà traslladada a la tela. Havent escollit els aplics per utilitzar, mitjançant diferents tipus de puntades i tècniques, brodarem petits detalls per acabar creant la nostra xarpellera.

Més info
25 abr 2022

Iniciació al shibori

La professora Camilla Corsini ens impartirà un curs d'iniciació on aprendrem el shibori, una tècnica manual japonesa de tenyit per reserva que produeix patrons a les teles.

Veurem els tipus de teles i tècniques de bloqueig, la realització dels plecs més importants sobre diferents teles de cotó. cada alumne farà 4 peces de tela de 50x50 aproximadament.

Més info
28 abr 2022

Sandàlies japoneses Nuno Zori

En aquest curs adquiriràs els coneixements i tècniques necessàries per crear unes sandàlies japoneses de tela de cotó que s'utilitzen per estar a casa, anomenades Nuno zori.

Un cop finalitzat el taller, t'enduràs un parell de sandàlies, juntament amb les instruccions per fer-les de nou a casa.

Més info
13 maig 2022

Taller de motlles de silicona

Martí Vidal i Jordi Aránega t'ensenyaran a crear el teu propi motlle petit de silicona. En aquest taller aprendràs les tècniques per reproduir les teves pròpies formes. Mitjançant una silicona d'assecament ultra ràpid podràs obtenir còpies del motlle amb resina Jesmonite i aprendràs com fer efecte marbrejat amb resina Jesmonite AC100.

Més info
20 maig 2022

Taller Segells amb llum, segells fotopolímers

Vols iniciar-te amb la creació de segells amb planxes de fotopolímer? En aquest curs aprendrem a dominar els temps d'insolat i assecat a més d'adquirir tècniques per a la impressió.

A banda de tractar-se d'una tècnica de gravat no tòxica, un avantatge que tenen les planxes de fotopolímer és que podem crear segells sense necessitat de carvar-los i així poder treballar imatges més definides.

Més info
10 jun 2022

Curs de gofratge

En aquest taller durem a terme un procés anomenat gofratge que consisteix a produir un relleu al paper per l'efecte de la pressió, i podrem, també, premsar-ho com una estampa sense color. Realitzarem matrius amb relleu i buit, crearem composicions que després seran gofrades en passar-les per la premsa, mitjançant una experimentació amb diferents materials i textures amb papers, linòleum, fusta, fulles i cordills.

Més info
1 jul 2022

Brodat amb l'agulla Kantan

Sofia Salazar ens ensenyarà la Kantan, una tècnica de brodat únic amb una agulla per a brodat d'alta costura, normalment utilitzat per brodar amb grans. Al taller aprendrem a brodar amb aquesta agulla amb punt cadeneta, punt enrere, aplicació de grans, com també començament i tancament dels punts per assegurar el brodat tèxtil, el maneig de la tensió i gruix de la línia, variació i combinació de colors. No cal confondre'l amb l'agulla màgica.

Si vols portar una tela de casa no es recomanen teixits de punt, o tèxtils molt delicats com a sedes o gases. El denim, les lones i les teles de teixit pla són una bona opció.

Més info
4 nov 2022

Il·lustrem amb fils

Srtalylo ens ensenyarà com combinar la il·lustració, el disseny gràfic i el brodat. Aquest curs va dirigit a tots els/les dissenyadors/es o il·lustradors/es que vulguin aprendre una nova forma de registre d'imatges i recursos mitjançant una tècnica manual.

Es coneixeran els materials i suports que necessitarem, creant així un brodat sorprenent a partir d'una elecció de fils i textures.

El curs inclou tots els materials necessaris per aprendre i experimentar durant les 3,5 hores de durada.

Més info
X