ESDi x Duduá

L’ESDi i el Duduá uneixen forces. Durant el proper any 2022 organitzarem una sèrie de tallers monogràfics sobre disseny a la nostra seu de Sabadell. Oberts a tothom!

Tallers monogràfics

Pròxims cursos

28 abr 2022

Sandàlies japoneses Nuno Zori

En aquest curs adquiriràs els coneixements i tècniques necessàries per crear unes sandàlies japoneses de tela de cotó que s'utilitzen per estar a casa, anomenades Nuno zori.

Un cop finalitzat el taller, t'enduràs un parell de sandàlies, juntament amb les instruccions per fer-les de nou a casa.

Més info
13 maig 2022

Taller de motlles de silicona

Martí Vidal i Jordi Aránega t'ensenyaran a crear el teu propi motlle petit de silicona. En aquest taller aprendràs les tècniques per reproduir les teves pròpies formes. Mitjançant una silicona d'assecament ultra ràpid podràs obtenir còpies del motlle amb resina Jesmonite i aprendràs com fer efecte marbrejat amb resina Jesmonite AC100.

Més info
20 maig 2022

Taller Segells amb llum, segells fotopolímers

Vols iniciar-te amb la creació de segells amb planxes de fotopolímer? En aquest curs aprendrem a dominar els temps d'insolat i assecat a més d'adquirir tècniques per a la impressió.

A banda de tractar-se d'una tècnica de gravat no tòxica, un avantatge que tenen les planxes de fotopolímer és que podem crear segells sense necessitat de carvar-los i així poder treballar imatges més definides.

Més info
10 jun 2022

Curs de gofratge

En aquest taller durem a terme un procés anomenat gofratge que consisteix a produir un relleu al paper per l'efecte de la pressió, i podrem, també, premsar-ho com una estampa sense color. Realitzarem matrius amb relleu i buit, crearem composicions que després seran gofrades en passar-les per la premsa, mitjançant una experimentació amb diferents materials i textures amb papers, linòleum, fusta, fulles i cordills.

Més info
1 jul 2022

Brodat amb l'agulla Kantan

En aquest taller aprendràs aquesta tècnica de brodat tan especial amb una agulla per a brodat d'alta costura que se sol usar per a brodar amb comptes anomenada Kantan. Amb aquesta agulla es pot brodar també amb punt de cadeneta i punt enrere, segons com s'usi. En el taller aprendràs a brodar amb aquesta agulla amb punt cadeneta, punt enrere, aplicació de comptes i començament i tancament dels punts per a assegurar el brodat tèxtil, el maneig de la tensió i gruix de la línia, variació i combinació de colors. No té res a veure amb l'agulla màgica. Brodarem una bossa de cotó tote bag perquè després et puguis emportar el brodat a tots llocs.

Més info
7 oct 2022

Iniciació al brodat

Si vols iniciar-te en el món del brodat o refrescar la memòria aquest taller és ideal per a tu. Començarem des de 0 i en 3 hores i mitja t'ensenyarem tots els punts bàsics i imprescindibles al costat de diversos trucs. També parlarem de diferents tipus de materials bàsics per a un/a brodador/a.

Més info
20 i 21 oct 2022

Cistelleria: motxilla de vímet

A partir de tècniques tradicionals de cistelleria farem aquest motxilla teixida amb vímet de diferents varietats. Aquesta és una peça dissenyo de Mònica Guilera, no és una peça tradicional a pesar que en diferents cultures hi ha hagut i hi ha motxilles teixides en vímet i altres material que encara es fan i s'utilitzen.

Aprendrem a fer una base ovalada tradicional, diferents tipus de teixits. També introduirem al coneixement de les plantes i fibres que s'usen per a cistelleria, on trobar-les, quan collir-les com preparar-les per a fer un cistell.

Afegirem unes tires de cuir en finalitzar la peça i una ansa. El curs inclou tots els materials (vímet i corretges de pell).

Més info
4 nov 2022

Il·lustrem amb fils

En aquest curs aprendràs com encaixar entre si disseny gràfic, il·lustració i brodat.

Dirigit a dissenyadors i il·lustradors, o qualsevol persona que tingui curiositat per una tècnica manual, que vulguin aprendre una nova forma de registre d'imatges i recursos. Una cosa diferent i analògic que requereix de paciència, però que permet obtenir resultats únics i sorprenents.

Més info
16 des 2022

Punt de creu salvatge

El brodat en punt de creu pot anar més enllà dels simples diagrames de flors i sanefes i Melarise és aquí per a demostrar-ho. Des d'una foto t'ensenyarà tots els seus trucs per a transformar-la en un diagrama de brodat i poder-la traspassar a la tela d'una forma pràctica. Com simplificar sense perdre detall i tots els trucs tècnics per a preparar la foto i convertir-la en un diagrama de símbols. I encara que no el sembli tots els diagrames de Melarise usen menys de 20 colors!

Més info

Cursos anteriors

26 abr 2022

Meditació amb cal·ligrafia japonesa

Aprendràs el bàsic de cal·ligrafia japonesa, eines i la seva consideració al Japó. Prepararem 墨 sumi (tinta negra) amb el teu propi kit cal·ligrafia de regal. Meditació amb Shakyo: desconnectar, tranquil·litzar, gaudir, respirar. Podràs usar aquesta tècnica en el teu dia a dia, t'ajudarà a centrar-te i tenir menys distraccions.

27 abr 2022

Màscara Kitsune

El Kitsune és una màscara de guineu japonesa, el mite darrere d'aquest personatge és que és un missatger del déu Inari (Aliments, Fertilitat, i Abundància), són usades en festivals en els quals se celebra la collita d'arròs, a la fi de l'estiu.

Aprendràs la tradició de la màscara Kitsune, nom amb el qual es denomina al Japó, el significat d'aquest i l'animal Kitsune. També la teoria de la tècnica Hariko i la seva variació. Veient diferents models de dibuix i usant la teva imaginació, crearàs el teu disseny propi i únic de Kitsune. Ho pintaràs i mentre s'asseca la pintura elaboraràs el kumihimo (corda especial per a subjectar la màscara).

dudua x esdi, curso bordado, curso artesanía, duduá barcelona, festivalet
11 mar 2022

Taller de xarpelleres

Sorgides a Xile durant la dictadura militar, les xarpelleres són quadres que es componen a manera de collage a partir de retalls de tela, creant una escena. Grups de dones creaven els brodats plasmant històries de vida i conflictes socials i/o polítics.

Inspirant-nos en les xarpelleres populars, començarem creant la il·lustració que serà traslladada a la tela. Havent escollit els aplics per utilitzar, mitjançant diferents tipus de puntades i tècniques, brodarem petits detalls per acabar creant la nostra xarpellera.

25 abr 2022

Iniciació al shibori

La professora Camilla Corsini ens impartirà un curs d'iniciació on aprendrem el shibori, una tècnica manual japonesa de tenyit per reserva que produeix patrons a les teles.

Veurem els tipus de teles i tècniques de bloqueig, la realització dels plecs més importants sobre diferents teles de cotó. cada alumne farà 4 peces de tela de 50x50 aproximadament.

11 feb 2022

Iniciació al brodat

Si vols aprendre els punts imprescindibles del món del brodat o simplement refrescar la memòria aquest és el taller ideal per a tu. En tan sols 3 hores adquiriràs els coneixements bàsics des de 0, incloent-hi també les diferents classes de materials bàsics per a un/a brodador/a.

dudua x esdi, curso bordado, curso artesanía, duduá barcelona, festivalet
25 feb 2022

Brodant corals

Adquireix les tècniques per crear la teva fantasia de corall al costat de l’artista francesa Amandine Bouet. Des de 0, aprendràs els trucs i tècniques per brodar afegint lluentons, granadures i grans, com també crearàs textures tridimensionals en tela.

1 jul 2022

Brodat amb l'agulla Kantan

Sofia Salazar ens ensenyarà la Kantan, una tècnica de brodat únic amb una agulla per a brodat d'alta costura, normalment utilitzat per brodar amb grans. Al taller aprendrem a brodar amb aquesta agulla amb punt cadeneta, punt enrere, aplicació de grans, com també començament i tancament dels punts per assegurar el brodat tèxtil, el maneig de la tensió i gruix de la línia, variació i combinació de colors. No cal confondre'l amb l'agulla màgica.

Si vols portar una tela de casa no es recomanen teixits de punt, o tèxtils molt delicats com a sedes o gases. El denim, les lones i les teles de teixit pla són una bona opció.

4 nov 2022

Il·lustrem amb fils

Srtalylo ens ensenyarà com combinar la il·lustració, el disseny gràfic i el brodat. Aquest curs va dirigit a tots els/les dissenyadors/es o il·lustradors/es que vulguin aprendre una nova forma de registre d'imatges i recursos mitjançant una tècnica manual.

Es coneixeran els materials i suports que necessitarem, creant així un brodat sorprenent a partir d'una elecció de fils i textures.

El curs inclou tots els materials necessaris per aprendre i experimentar durant les 3,5 hores de durada.

X