ESDi x Barcelona Gallery Weekend

barcelona gallery weekend, comissariat d'art digital, esdi, esther ferrer, àngels barcelona, master art barcelona

ESDi x Barcelona Gallery Weekend

Barcelona Gallery Weekend celebra la sev a8a edició del 15 al 18 de setembrea fermant la seva presència al calendari internacional d’esdeveniments del món de l’art. Organitzat per l’associació Art Barcelona, el Barcelona Gallery Weekend és un esdeveniment cultural que posa de manifest la labor de les galeries d’art com a espais generadors de cultura i de coneixement, llocs d’experimentació i descobriment que permeten la connexió i trobada entre artistes, col·leccionistes, públic i institucions. El Barcelona Gallery Weekend reivindica la galeria com el pilar fonamental de l’ecosistema artístic, i celebra la seva contribució al desenvolupament de l’art i la cultura.

En aquesta edició, l’esdeveniment compta amb 32 galeries, 26 a Barcelona, 5 a L’Hospitalet de Llobregat, i 1 a Santa Margarida i els Monjos. Algunes d’elles, com RocioSantaCruz, etHALL, Chiquita Room, Dilalica o ADN Galeria són galeries amb convenis o col·laboracions amb el Màster Universitari en Comissariat d’Art Digital ESDi-URL.

Totes les exposicions, gratuïtes i de lliure accés, s’inauguren de manera simultània el dijous 15 de setembre: a partir de les 12 h, per a públic professional, i des de les 18 h de la tarda per a públic general. A les exposicions es podran observar les obres de prop de 70 artistes de 20 països. El programa expositiu del Barcelona Gallery Weekend anirà acompanyat d’una extensa agenda d’activitats complementàries en diferents formats a les mateixes galeries. Les trobades, xerrades, passejos, presentacions i visites comentades donaran l’oportunitat de conèixer més de prop als i les artistes i galeristes i aprofundir en les temàtiques tractades en les exposicions.

Barcelona Gallery Weekend compta amb un Programa Professional dirigit principalment a col·leccionistes, crítics d’art, comissaris/es i representants d’institucions culturals nacionals i internacionals, per a descobrir l’oferta artística de Barcelona, teixir noves xarxes de contactes i enfortir les preexistents. El Programa Professional de Barcelona Gallery Weekend compta amb la col·laboració d’Exibart.es, la plataforma interactiva multicanal dedicada a promoure l’art contemporani en el context espanyol; el despatx d’advocats Cuatrecasas, que reforça, una vegada més, la seva contribució a l’escena artística barcelonina; i l’Escola Superior de Disseny ESDi, amb el disseny i elaboració de les tote bags d’aquest any, una edició limitada que compta amb la col·laboració de l’artista Esther Ferrer i àngels barcelona, la galeria que la representa. Aquesta és la primera acció col·laborativa entre ESDi i Barcelona Gallery Weekend, a la que succeiran diverses propostes realitzades juntament amb l’alumnat del Grau en Disseny menció Moda, que s’inspirarà en les obres dels artistes exposades a les galeries per a dur a terme els seus projectes de disseny de moda.X