ESDI pesentarà una instal·lació d’art digital al festival Embassa’t

ESDI pesentarà una instal·lació d’art digital al festival Embassa’t

L’ESDI presentarà la instal·lació d’art digital “Synestetica” a l’Embassa’t, el festival de música independent del Vallès que se celebrarà del 16 al 19 de maig al Parc Catalunya de Sabadell.

El projecte ha estat desenvolupat per l’alumnat del Màster Universitari en Comissariat d’Art Digital d’ESDI-URL, que ha ideat, donat forma i adaptat expressament per a l’Embassa’t una obra de l’artista italiana Asia Dib. Es tracta d’una proposta de comissariat dels alumnes Ana Soriano, Egor Chenkurov, Etan Niño, Francesca Crosa i Jorge Esda, realitzada per l’assignatura del Màster “L’exposició i els seus formats alternatius”, sota la tutorització de la professora i artista multidisciplinar Agustina Palazzo.

Asia Dib és una jove artista audiovisual italiana, nascuda a Roma l’any 1993. Ha estudiat New Media Art a l’Acadèmia de Belles Arts a Frosinone i ho ha complementat amb una formació en cinema a l’escola ESCAC de Barcelona. Amb un enfocament multidisciplinari en el camp audiovisual, la seva pràctica abraça diverses àrees, incloent-hi el disseny gràfic, la fotografia, la producció de vídeo i les arts multimèdia. El seu treball es distingeix per ser una exploració profunda i contínua en l’àmbit de les noves tecnologies, on utilitza eines innovadores per a crear instal·lacions multimèdia i projectes audiovisuals.

La instal·lació “Synestetica” estarà ubicada als voltants de l’escenari Club del festival, dedicat a la música electrònica, i constarà d’una estructura de sis panells de fusta i teixit de licra, sobre els quals es projectaran visualitzadors de música que reaccionaran a temps real amb la música del festival. Un lloc on els visuals es modifiquen en base a les freqüències sonores de l’entorn. Està concebuda també com una zona de descans del festival, on hi haurà seients per poder observar la instal·lació, però sent una extensió de la pròpia experiència musical del festival, on la música es transforma en imatge.

Aquesta instal·lació conviurà amb “Flux”, una obra de les artistes Júlia Rossinyol i Mercè Lledós que ha estat proposada pel propi festival, i que representa el codi que utilitzen les espècies del món vegetal per enviar-se missatges. Una alteració dels elements de la comunicació on sensors, dades, pixel, control i llum actuen com emisors, codi, missatge, canal i receptors. Les alumnes del Màster en Comissariat d’Art Digital d’ESDI Marina Frean, Elena Bota, Viola Amico i Ana Pinto s’encarregaran d’establir una connexió entre les dues propostes artístiques.

Proposal for the “SYNESTETICA” installation for the Embassa’t.