fbpx

ESDi present en el Market Place D’Economía Circular del Vallès

ESDi present en el Market Place D’Economía Circular del Vallès

La recerca de nous models de producció que prioritzin el reciclatge, la reutilització i l’estalvi de recursos és una de les inquietuds principals tant des de l’empresarial i l’institucional com pel formatiu. Per això, l’ESDi participarà un any més en el Market Place d’Economia Circular de Vallès Circular, una xarxa pionera que té com objectiu impulsar la producció sostenible al Vallès Occidental.

A realitzar-se el proper dijous 10 de maig, a partir de les 08:30 hores a El Mirador (Castellar del Vallès), la trobada comptarà amb la presència de l‘ESDi a través del projecte “Ecodisseny del bidó esportiu” realitzat pels nostres alumni Alba Guerrero i Marc Senar, graduats de Disseny de Producte.

El projecte d’Ecodisseny de l’Bidó Esportiu va consistir en realitzar una anàlisi del bidó de la marca Aptonia la qual distribueix a la cadena esportiva Decathlon. Aquest envàs compta amb materials sostenibles, però no en la seva totalitat. Gràcies als estudis efectuats sobre els materials d’aquest contenidor, es va concloure que es podrien realitzar millores, que no només beneficiarien a l’esportista, sinó que convertiria a aquest bidó, en un producte més amigable per al medi ambient.

Així mateix, l’ESDi presentarà Minial, de Mireia Mesalles, un producte d’higiene que permet esterilitzar copes menstruals de forma fàcil, en tenir caràcter portàtil i personal. El projecte, amb un marcat caràcter social, s’orienta a satisfer una necessitat higiènica de les dones que utilitzen la copa menstrual i requereixen garantir la seva deguda neteja per evitar infeccions.

El Market Place també inclourà una taula rodona d’experiències, propostes de solucions circulars, instàncies de networking i conferències específiques centrades en packaging, gestió de residus, gestió energètica, models de negocis circulars, cicle de vida de productes, ecoetiquetes i Green màrqueting.

Creat el 2017, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, ​​Vallès Circular treballa al costat d’empreses, institucions i centres formatius per transformar conjuntament el model de consum i de producció predominant en la nostra societat, també potenciant el benestar social i la competitivitat de les empreses.

En aquest sentit, el Market Place, Organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Castellar i amb la col·laboració de l’ESDi, es configura com una plataforma per a l’impuls d’aquesta re definició econòmica, productiva i social.

Per inscripcions, obteniu més informació en aquest link

 X