fbpx

ESDi participarà al Simpòsium d’Economia Circular de Sant Quirze del Vallès

ESDi participarà al Simpòsium d’Economia Circular de Sant Quirze del Vallès

Aquest dijous 26 d’octubre, la professora i dissenyadora especialitzada en sostenibilitat Tati Guimarães formarà part del grup d’experts del Simpòsium d’Economia Circular, com a part de les iniciatives de l’ESDi per a la promoció de l’ús eficient de recursos.

Organitzat per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona i CORE Smart Cities, i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, la trobada se centrarà en la intersecció entre l’economia i el medi ambient, buscant indagar en aplicacions, àrees d’innovació i potencials beneficis d’una gestió ambientalment responsable.

En aquest sentit, Guimarães s’encarregarà de moderar el grup de treball “Impuls de l’eco-disseny” amb Jordi Oliver Solà, director executiu de Inèdit, Innovació per a la sostenibilitat, el que els permetrà aprofundir en el disseny sostenible i aportar consells o recomanacions als participants.

Orientat a cobrir les inquietuds i experiències dels presents, la taula liderada per l’ESDi i Inèdit tractarà tant el reciclatge i l’upcycling, com la integració de dades ambientals en el procés del disseny, la valorització de les iniciatives de disseny sostenible i les oportunitats d’innovació en el camp de l’eco-disseny, entre d’altres temes.

El grup treballarà simultàniament amb altres quatre taules, en les quals es discutiran temes com la gestió eficient de residus, la gestió de l’aigua i els laboratoris ciutadans. Els participants tindran la possibilitat de recórrer cadascuna de les taules i compartir les seves vivències en el camp, des de problemàtiques o aprenentatges a particularitats que defineixen al seu sector.

A través d’aquesta activitat, l’ESDi, membre de la xarxa d’entitats per a l’impuls de l’economia circular del Vallès Occidental, Vallès Circular, continua el seu compromís amb un concepte de gran pes en l’entorn empresarial actual, i que aspira a convertir-se en una mirada d’importància en la definició de projectes i decisions vàries.X
X