fbpx

ESDi participa en l’organització de la Nit de la Ciència de Sabadell i en el disseny de la seva imatge gràfica

ESDi participa en l’organització de la Nit de la Ciència de Sabadell i en el disseny de la seva imatge gràfica

Un any més, l’Escola Superior de Disseny ESDi participa com entitat organitzadora de la Nit de la Ciència de Sabadell, una iniciativa que proposa tant la recol·lecció de fons per a projectes d’investigació científica com la valorització, en l’àmbit de la ciutadania, d’aquests projectes, especialment buscant fomentar l’interès dels joves per la ciència. Aquest any, la trobada començarà el 12 d’abril a través d’una sèrie d’activitats.

Com a part del seu rol, ESDi va desenvolupar la imatge gràfica de la campanya 2018, que se centrarà en la “Revolució dels mini òrgans” en el marc de les malalties minoritàries que representin una eina prometedora en el camp de la biomedicina, especialment en el tractament d’aquestes malalties, que afecten 20.000 persones en la comarca.

El disseny de la campanya, desenvolupat per la dissenyadora gràfica del Gabinet de Comunicació i Premsa d’ESDi, Sandra Lamas, utilitza la proveta com símbol de l’entorn científic i d’investigació, al mateix temps que il·lustra una cèl·lula mare de la qual es desprenen diferents òrgans que permeten reflectir els avanços en aquest camp d’investigació.

A mitjans de febrer, la roda de premsa de presentació de la Nit de la Ciència va exposar tant la imatge gràfica d’aquest any com el programa d’activitats que s’han projectat. Aquestes es desenvoluparan al llarg del mes d’abril, amb un acte central el 12 d’abril que inclourà actuacions del metal·lista, hipnòleg i premi nacional de mentalisme, David Baró, i de la formació musical  L’ul·lus Teatre Ensemble.

L’objectiu de la iniciativa és destinar els beneficis a un projecte que investiga les malalties minoritàries i crear, en Par Taulí, un laboratori d’organoides (miniòrgans) que permeti provar l’eficàcia dels nous fàrmacs de forma personalitzada i més segura per als pacients.

Aquesta iniciativa va ser proposada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Sabadell, la Fundació del Parc Taulí (FPT), la Fundació Bosch i Cardellach, la Fundació Olga Torres i ESDi. Les entrades de l’espectacle del dia 12 d’abril es poden obtenir a www.codetickets.com i tenen un preu de 15 euros. També es pot participar adquirint entrades fila 0 (10 euros), assistint a les activitats organitzades per donar suport (consultar programa d’activitats: www.lanitdelaciencia.cat) o fent una donació directa al compte Fundació Parc Taulí ES02 0081 5154 2900 0181 3582 amb el concepte “Projecte Nit Ciència 2018” (contacte per certificat donació rrenom@tauli.cat).X