ESDi va participar al Projecte Imant de Magnet

ESDi va participar al Projecte Imant de Magnet

ESDi va participar al Projecte Imant de Magnet. El passat dimarts 8 de novembre es va celebrar la sessió “Cocreem projectes imant” del programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”. Magnet es defineix com a programa d’innovació per a l’equitat educativa i col·labora amb diferents institucions per dur a terme aquest projecte. És impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Educació, el Consorci d’Educació de Barcelona i l‘Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

L’Escola de Disseny Superior ESDi va participar col·laborant en aliança amb l’Escola Joaquim Blume per al projecte imant de Magnet. Les dues institucions es van presentar a la jornada i van sembrar les arrels dels propers processos de recerca. La proposta va ser enfocada al disseny d’espais exteriors de l’Escola Joaquim Blume, concretament els patis i l’hort.

Alhora, van participar els equips impulsors magnet, les institucions amb qui formen aliança i amb les formadores que els acompanyen en la transformació educativa. Van acudir aproximadament 100 persones, les quals van estar ideant i posant en comú projectes per a la prosperitat i transformació cap a una educació amb èxit.

En primer lloc, va iniciar la dinàmica de cocreació a les 9.45 h. Es va desenvolupar en diverses fases per presentar la idea del projecte en què serien partícips tots els assistents. Van començar a compartir les propostes que van enginyeria durant tot el matí. Al llarg de la presentació, els participants van posar en comú necessitats, desitjos i propostes d’idees amb projecte a futur per tal d’aconseguir una educació equitativa i de qualitat. És un projecte que posa el focus a l’alumnat ia partir d’aquí l’efecte en els altres àmbits: els canvis metodològics, la cohesió d’equip, la implicació de les famílies…

El resultat va ser el conjunt de propostes competencials i transversals entre els diferents equips impulsors magnet, les institucions que formen aliança i les formadores que els acompanyen en aquest procés educatiu.X