fbpx
 

Estudiants d’entrada

L’ESDi rep anualment a estudiants internacionals que provenen d’universitats de tot el món, fent notable la intenció de promoure una educació basada en la multiculturalitat com a valor afegit als estudis oficials en disseny.

 

Per ser acceptat com estudiant d’intercanvi a l’ESDi i realitzar una estància amb reconeixement de crèdits, l’estudiant ha d’acreditar que està matriculat en un centre amb el que l’ESDi mantingui un conveni firmat per a l’intercanvi d’estudiants, vigent en el període en el que l’estudiant desitgi realitzar la mobilitat.

 

L’estudiant que es proposi realitzar un intercanvi haurà de comunicar-se amb el departament de Relacions Internacionals del seu centre d’origen, el qual, a la vegada, haurà de comunicar-se amb el departament responsable dels intercanvis a l’ESDi per a nominar als candidats dins de les dates establertes per a presentar les sol·licituds de plaça:

Primer semestre (autumn/winter) o any acadèmic complet: 15 de juny.

Segon semestre (spring/summer): 15 de novembre.

Per a realitzar la sol·licitud de plaça, l’estudiant haurà d’entregar la següent documentació a través de la seva universitat:

Formulari de sol·licitud de plaça

Carta de motivació explicant els motius pels quals vol realitzar una mobilitat a l’ESDi.

Un portfoli digital: pot ser una pàgina web, un wordpress o un arxiu en PDF.

Una còpia del document d’Identitat o passaport.

2 fotografies de mida carnet. Les fotografies han de ser originals enviades per correu ordinari o podran ser entregades el primer dia de classe en ma.

Les sol·licituds rebudes un cop passada de la data límit per la entrega de documents no seran considerades i quedaran fora del procés de selecció.

ESTUDIANTS

ESDi Study Abroad – Nadzira Gutiérrez

ESDi Study Abroad – Shani&Shaked

Welcomeday 17

Els estudiants que provenen de centres educatius amb conveni amb l’ESDi tenen la possibilitat de realitzar una estància d’intercanvi a l’escola.

REQUISITS D'IDIOMA

La majoria de les classes de l’ESDi s’imparteixen en castellà i català, és  per aquest motiu, que els estudiants d’entrada hauran de comptar amb un nivell B2 d’Espanyol. L’ESDi disposa d’un grau en anglès, per la qual cosa ofereix la possibilitat de realitzar un intercanvi sol en llengua anglesa. No obstant això, en el cas d’aquest idioma, l’oferta acadèmica serà menor que en castellà i català.

 

L’ESDi a més a més,  ofereix suport als estudiants internacionals que vulguin perfeccionar o millorar el seu nivell d’idioma espanyol.

ALLOTJAMENT

Tots els estudiants tenen la responsabilitat de trobar allotjament durant la seva estada a l’ESDi. Els estudiants estan contínuament informats de la necessitat de buscar allotjament ràpidament i planejar un pressupost que els permeti pagar les despeses d’allotjament i de vida.

Es recomana visitar Barcelona abans de triar un allotjament. És imprescindible que puguis veure les habitacions que t’interessin abans de signar contractes i/o pagar alguna suma de diners. Això significa que hauràs d’allotjar-te de forma temporal en un hostal, hotel o una altra modalitat d’hostatgeria segura abans de trobar l’allotjament definitiu.

Residències Universitàries

Allotjament Privat

L’allotjament privat, a través d’agències i propietaris, sol ser la forma més ràpida de trobar allotjament. .

Entre les plataformes disponibles, Spotahome orienta allotjaments per a estudiants i joves professionals. A Spotahome podràs gaudir de vídeos HD, plànols i fotografies professionals dels pisos i habitacions que, al costat de la seva atenció al client multilingüe, garanteix la màxima satisfacció.

Spotahome, ofereix a més a més, un descompte del 15% sobre el service fee als estudiants i treballadors de l’ESDi, només en habitatges de Barcelona, utilitzant el codi ESDI989. Els estudiants poden contactar amb Relacions Internacionals, international@esdi.edu.es per preguntes i dubtes que puguin sorgir.

TAXES ACADÈMIQUES I DESPESES

Estudiants Erasmus+

Si ets estudiant Erasmus, no hauràs d’abonar cap taxa de matriculació ni acadèmica. Tot i així, és possible que hagis de pagar petites taxes d’impressió, fotocòpies o materials com la resta d’estudiants d’ESDi. Hauràs de considerar, també, que s’han de cobrir tots els altres costos pel teu compte: viatges, subsistència i allotjament.

 

Contacte, si us plau, amb Relacions Internacionals, international@esdi.edu.es, per sol·licitar més informació sobre costos, beques i altres tipus de finançament.

 

Si ets estudiant Erasmus, no hauràs d’abonar cap taxa de matriculació ni acadèmica. Tot i això, és possible que hagis de pagar petites taxes d’impressió, fotocòpies o materials igual que la resta d’estudiants d’ESDi. També, hauràs de considerar que hauràs de cobrir tots els altres costos pel teu compte: viatges, subsistència i allotjament.

Estudiants Free Moving

En aquesta modalitat, l’intercanvi suposa un cost de matriculació i taxes acadèmiques. També, hauràs de pagar petites taxes d’impressió, fotocòpies o materials com la resta d’estudiants d’ESDi. Així mateix, hauràs de cobrir, pel teu compte, tots els altres costos: viatges, subsistència i allotjament.

 

Contacte, si us plau, amb Relacions Internacionals, international@esdi.edu.es, per sol·licitar més informació sobre taxes de matriculació, taxes acadèmiques i altres consultes que et puguin sorgir.

Cost de vida

És important que comencis a pensar en totes les despeses que tindràs mentre estiguis d’intercanvi. Planeja les teves finances des del principi, creant un pressupost realista dels diners que hauràs de necessitar mentre estiguis aquí.

Menú en un restaurant: 9,50€ – 12,50€

Menú d’estudiant (cafeteria campus): 7,35€

Lloguer pis complet Barcelona: 750 – 1350 €/mes (de 1 a 4 habitacions).

Lloguer pis complet Sabadell: 650 – 1000 €/mes (de 1 a 4 habitacions).

Habitació en una residència universitària de Barcelona:

Habitació individual: 410 – 850 €/mes

Habitació doble: 300 – 680 €/mes

Habitació en una residència universitària de Sabadell o Terrassa.

Habitació individual: 350 €/mes aproximadament.
Habitació doble: 234 – 475 €/mes

Habitacions en pisos compartits a Sabadell i Barcelona: 300 – 500 €/mes

IMMIGRACIÓ I VISES

És responsabilitat de l’estudiant assegurar que els seus documents de viatge, inclòs el passaport i el visat, estiguin en orde i compleixin amb tots els requeriments exigits a Espanya per així poder portar endavant una immigració àgil.

Passaport

Visat

Pòlissa de Salut

Per obtenir el visat d’estudiant és necessari demostrar que tens cobertura sanitària.

SERVEI D'AJUDA A L'ESTUDIANT INTERNACIONAL

L’ESDi posa a la disposició dels alumnes internacionals un servei d’ajuda i assessorament sobre aspectes relacionats amb la vida a Barcelona-Sabadell, així com d’orientació en assumptes no vinculats amb l’àmbit acadèmic.

 

El Servei d’Ajuda a l’Estudiant Internacional facilita la integració de l’estudiant internacional a l’ESDi mitjançant un servei d’acolliment i informació per introduir-los a la vida universitària.

 

Contacta amb Relacions Internacionals international@esdi.edu.es per a tota la informació que necessitis.

VIURE A BARCELONA

Barcelona és una ciutat mediterrània que gaudeix d’una privilegiada ubicació en el mapa europeu. Sabem que venir a viure a Barcelona-Sabadell des de fora d’Espanya és una experiència emocionant per a qualsevol estudiant, però també som conscients del grau de complexitat que pot suposar pels qui no estiguin familiaritzats amb la ciutat. En aquesta pàgina t’ajudarem a conèixer com és viu a Barcelona-Sabadell, i et donarem alguns consells sobre la vida diària per ajudar-te a integrar-te en aquesta vibrant ciutat.

Obrir un Compte Bancari

La majoria dels estudiants obren un compte bancari per poder gestionar millor les seves finances. Recomanem que parlis amb el teu banc abans de venir a Barcelona-Sabadell a fi que l’entitat pugui proporcionar-te tota la informació per endavant.

 

La majoria dels bancs sol·liciten exclusivament el passaport. Consulta les pàgines oficials dels bancs per informar-te sobre tota documentació i trobar el més adequat a les teves necessitats.

Comunitat Creativa

Viure en una ciutat nova és una oportunitat inavaluable per conèixer gent nova. Vinguis d’on vinguis, trobaràs persones amb interessos semblats als teus, i, a més, per ser estudiant d’ESDi formaràs part d’una comunitat creativa internacional.

Per a més informació, contacta amb la nostra Associació d’Estudiants, encarregada d’organitzar esdeveniments culturals i socials.

Coses que fer a Barcelona-Sabadell

Profundament marcada per la influència de l’arquitecte Antoni Gaudí, Barcelona és una de les ciutats més innovadores al món, inspiració de múltiples artistes, dissenyadors i emprenedors de tot el món. A Barcelona sempre podràs trobar alguna cosa nou que influirà en la teva carrera creativa a l’ESDi.

Guia de Barcelona

Barcelona compta amb diferents punts d’interès que han estat proclamats patrimoni de la humanitat. Així mateix, la ciutat compta amb importants museus com el Disseny Hub Barcelona (DHUB), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) o el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i associacions com a Foment de les Arts i del Disseny (FAD).

Amb tantes opcions emocionants a la ciutat, t’acostem dues de les guies més populars per assabentar-te de tot el que passa a Barcelona:

Guía BCN

Guia BCN informa del que pots fer a Barcelona, des d’esdeveniments fins a tallers.

TimeOut

Time Out és una guia essencial per saber què succeeix cada setmana. Restaurants, bars, exposicions, art, concerts i molt més.

Carnet d’Estudiant

Amb la finalitat de que puguis estalviar diners, el Carnet d’Estudiant et dóna accés a botigues, restaurants, bars per tot Barcelona i Sabadell.

 

Contacta amb Relacions Internacionals interchange@esdi.edu.es  per a més informació.

Viatja en Barcelona-Sabadell

Com a estudiant a Espanya, segurament recorreràs al transport públic per moure’t. Les bones notícies són que hi ha moltes opcions de mobilitat, depenent del teu pressupost i de la teva localització.

Viatjar a l’ESDi

ESDi compta amb campus a les ciutats de Barcelona i de Sabadell, però el nostre campus principal es troba en la segona. Per moure’t al llarg de la província de Barcelona, podràs utilitzar algun dels següents transports públics:

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ofereixen 12 serveis ferroviaris en dues xarxes independents: línia Barcelona-Vallès i línia Llobregat-Anoia. La línia Barcelona-Vallés és la que connecta la ciutat de Barcelona amb Sabadell, on es troben les instal·lacions centrals de l’Escola Superior de Disseny ESDi. Per arribar, cal agafar la línia S2 Barcelona-Vallés i parar en l’estació ESDi Sabadell Rambla, que es troba en 10 minuts a peu de la Seu de l’ESDi Sabadell.

La xarxa d’autobusos urbans de la ciutat Sabadell es denomina TUS, i dóna servei a tota la ciutat mitjançant línies que circulen tot el dia amb l’objectiu d’atendre les necessitats de mobilitat dels ciutadans.

La xarxa d’autobusos urbans de la ciutat Sabadell es denomina TUS, i dóna servei a tota la ciutat mitjançant línies que circulen tot el dia amb l’objectiu d’atendre les necessitats de mobilitat dels ciutadans.

Barcelona ofereix també un servei nocturn d’autobusos, denominat Nitbus, que circula per Barcelona i la primera corona metropolitana.

Barcelona disposa, també d’una xarxa d’autobusos urbans que recorren la ciutat comtal amb l’objectiu d’oferir serveis de transport col·lectiu.

El metro de Barcelona és la xarxa de transport públic metropolità subterrani que dona servei a Barcelona i rodalies. Actualment compta amb un total de 12 línies que connecten la ciutat des dels seus diferents punts, facilitant l’accessibilitat i oferint un servei de transport per a tothom.

Espanya compta amb un sistema públic de salut gratuït per a tots els ciutadans. Els estudiants procedents de la Unió Europea poden accedir a ell gratuïtament presentant la targeta sanitària europea, que permet rebre assistència en les mateixes condicions que els ciutadans espanyols.

Si disposes d’un passaport fora de la Unió Europea, sol·licita informació a l’ambaixada espanyola del teu país per conèixer tots els requisits per obtenir un visat d’estudiant.

Comprova que el teu passaport es trobi en vigor durant tot el temps que estiguis d’intercanvi a l’ESDi, més un temps addicional de 6 mesos després de la teva data planejada de retorn.

X