ESDi: Exposició “Imaginar els possibles”

disseny, exposicio

ESDi: Exposició “Imaginar els possibles”

“Imaginar els possibles”, una exposició per pensar altres maneres de fer. La presentació serà des del 21 desembre 2022 fins al 29 gener 2023 al Disseny Hub Barcelona on participaran 24 estudiants de 9 escoles d’art i disseny de Barcelona i província. L’Escola Superior de Disseny ESDi participa amb Ximena MelgarRenad Morsi i Zsofia David, alumnes de segon any de Bachelors in Smart Design. Les tres alumnes presenten el projecte “Inceptive Future” realitzat en la matèria Digital Creation i amb l’aportació de la Directora del Bachelor, Agustina Palazzo.

Laura Malinverni i Cristina Valero són les comissariades d’aquesta exposició i sorgeix del desig de visibilitzar les potencialitats de l’art i del disseny com a maneres d’apropar-nos a les complexitats de nous paradigmes emergents i alterar els nostres hàbits de pensament.

Inceptive Future” és el projecte que exhibiran les alumnes d’ESDi a l’exposició “Imaginar els possibles” on imaginen què passaria al món sense flora, un món sense boscos ni parcs, on només hi ha arquitectures grises i digitals. Plantegen un futur on la natura està en declivi i les persones estan envoltades d’un entorn artificial, en aquest context, la humanitat en desconeix els orígens i se sent constantment abatuda. 

En aquest projecte, les alumnes treballen l’adaptació de futurs espais moderns per tal de reconnectar l’ésser humà amb la flora. Ho fan a partir de “Healing touch”, una instal·lació on les persones poden interactuar amb la flora com a acompanyant. Cada cop que una persona toca les plantes, la instal·lació reacciona creant una connexió en termes de llum i so. Això provoca una sensació de joia, alleujament i relaxació que acaba curant. La instal·lació crea una connexió mútua entre l’ésser humà i la flora. Per als humans, estar en contacte amb la flora promou el benestar tant físic com mental, mentre que per a les plantes floreixen quan experimenten l’amor i l’atenció dels humans.

L’exposició es vincula amb l’organització de les jornades “Imaginar mons possibles: Potencialitats, límits i friccions de la ficció especulativa en la recerca i l’educació” que tindran lloc el 19 i 20 gener 2023 en Disseny Hub Barcelona.

Aquest projecte sorgeix en el marc d’ISEA2022 com a iniciativa de l’associació CosiCosa amb el suport del Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de: Disseny Hub, BAU, EINA, Elisava, Escola Massana, ESDAPC, ESDi, Fab Lab Barcelona, IAAC, IED Barcelona, UB i UOC.

 

 

possibles, exposición


X