ESDi al Fixing the Future Festival

fixing the future, festival barcelona, sostenibilitat, moda sostenible, agustina palazzo, smart design

ESDi al Fixing the Future Festival

Pot el futur ser sostenible i just? És ètica la nostra roba? Ens salvarà la creativitat? Com podem protegir els oceans? Aquestes són algunes de les preguntes que s’abordaran els dies 16 i 17 de setembre de 2022 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) durant la tercera edició del Fixing the Future Festival, organitzat per Atlas of the Future i la nostra coordinadora i professora del Bachelor en Smart Design Agustina Palazzo (@agustinable).

Durant dos dies, el Fixing the Future reunirà més de 70 experts internacionals en canvi climàtic, biodiversitat, alimentació i moda sostenible, art i cultura, urbanisme i mobilitat. Es tracta d’una cita ineludible per als qui volen canviar el món escoltant les veus pioneres que ens ajuden a afrontar els majors reptes del món amb les solucions més creatives i les idees més revolucionàries.

El cartell de FutureFixers d’aquest any inclou al productor, artista visual i activista Brian Eno (conegut per les seves nombroses col·laboracions amb artistes tan diversos com U2, David Bowie, Talking Heads, Coldplay i Paul Simon); la influencer de moda sostenible i artivista Marina Testino; el novel·lista i comentarista polític turc Ece Temelkuran; la Directora Executiva d’Oxfam Internacional Gabriela Bucher; Kennedy Odede, fundador i director general de Shining Hope for Communities (SHOFCO); Sir Tim Smit KBE, cofundador i vicepresident executiu del Projecte Edén; John Elkington, autor, fundador i Chief Pollinator de Volans, considerat el padrí de la sostenibilitat moderna; Bella Lack, conservacionista, escriptora, directora de la junta de Reserva: The Youth Land Trust i ambaixadora de la joventut; la líder de la moda sostenible i directora creativa global de Fashion Revolution Orsola de Castro; la cofundadora i presidenta executiva de Holaluz Carlota Pi, i molts més. Totes les sessions seran en anglès i català.

El programa d’aquesta 3a edició inclou més de 100 projectes reals i més de 50 experts internacionals, així com més de 10 tallers, projeccions i sessions de networking. L’oferta d’enguany s’ha ampliat fent més flexible l’elecció del visitant. Durant els dos dies del Festival (16 i 17 de setembre de 2022) els visitants podran: conèixer als experts que treballen per un món més just i sostenible, participar en els debats que reimaginen les nostres ciutats, la roba, el menjar i la cultura del demà i inspirar-se a través de projeccions que conviden a la reflexió.

Fixing the Future Festival està promogut i organitzat per Atlas of the Future, amb el suport de Holaluz, Aigües de Barcelona, Agència de Residus de Catalunya i en col·laboració amb Oxfam Intermón, SPARK, CCCB i Pla Metropolità de Barcelona. ESDi també ha col·laborat en l’esdeveniment amb el disseny i producció de paravents autoportants de cartó reciclat. X