ESDi a Helvètica de RTVE sobre Disseny de Calçat

helvetica rtve, diseño de calzado, disseny de calçat, footwear design, postgrado en diseño de calzado avanzado, postgrau en disseny de calçat avançat

ESDi a Helvètica de RTVE sobre Disseny de Calçat

Agustina Palazzo, Ivan Merino, Paula Simón, Sònia Guillen i Claudia Roselló, professors i alumni del Postgrau en Disseny de Calçat Avançat, van participar en el programa Helvètica de RTVE Catalunya dedicat al Disseny de Calçat.

Agustina i Ivan, d’una banda, van parlar amb la presentadora Flora Saura de les tendències actuals i futures en el sector del disseny de calçat. Tots dos van destacar tant l’ús de materials sostenibles i dissenys que permetin separar totes les peces d’una sabata per a poder reciclar-lo, com les possibilitats de les noves tecnologies aplicades al calçat.

D’altra banda, Paula, Sònia i Claudia van presentar els prototips dels seus projectes final de postgrau, els quals pots veure també en el nostre Instagram :). El disseny de la Claudia té una forma de sabata clàssica tipus Oxford, però és alhora innovador per la integració d’un circuit que permet que circuli l’energia per tota la superfície de la sabata. La Paula, no obstant això, va dissenyar un calçat per a un futur distòpic, amb una sola impresa en 3D i una sèrie d’ancoratges que poden separar-se i incorporar els gadgets que necessitem per a “sobreviure”. La Sònia, d’altra banda, va realitzar un calçat completament biodegradable, fet a base de pell vegetal fabricada per ella mateixa a partir de la pell del raïm.

Et deixem amb el capítol del #HelvèticaCalçat, on també apareix la nostra alumni de Moda Mireia Playà amb la seva marca de calçat vegà.X