ESDi a Foodture Barcelona 2021

food

ESDi a Foodture Barcelona 2021

ESDi estarà present a Foodture Barcelona, el Summit d’Innovació a Food Design, Food Tech, Social Food i Sostenibilitat. Organitzat per Barcelona Centre de Disseny i Plat Institute, l’esdeveniment se celebrarà els propers 26 i 27 de novembre al Disseny Hub Barcelona i també es podrà seguir en línia.
Entre la programació, trobem la professora d’Ecodisseny Nicole Vindel, que serà moderadora a les xerrades del divendres 26, i els professors i coordinadors del Postgrau en Disseny de Calçat Avançat Marcelo de MedeirosIvan Merino. Marce participarà a la taula rodona “Food design for the planet” el dia 26 de novembre a les 15:40h, mentre que Ivan impartirà el workshop “Post War Food” el dissabte 27 a les 12:10h.
A més de la participació dels nostres 3 professors experts en food design, a Foodture també podrem gaudir de 3 projectes d’alumnes ESDi:
cartons life, ecodiseño, ecodesign, foodture barcelona
Cartons life, de Raúl Fidalgo, Sara Pérez, Noelia López i Miquel Martínez.

Projecte de doble impacte, ecològic i social. Cartons Life planteja un sistema circular en el qual involucra persones en situació de carrer per a la recol·lecció de la matèria primera necessària (packaging d’aliments en cartró) i persones amb capacitats especials per participar en el disseny, intentant així ajudar-los a inserir-se laboralment a la societat.

paula simón, diseño de calzado, foodture barcelona, disseny de calçat
Solea, de Paula Simón.

Calçat concept que es planteja com una solució per a un futur distòpic. El calçat és un sistema modular que està basat en una plataforma que incorpora ancoratges versàtils per poder complir diferents funcions, entre elles la recol·lecció d’aliments o la supervivència.

joina trobalón, diseño de producto, foodture barcelona
Sicla, de Joina Trobalón.

Sicla és un sistema de reciclatge per a la llar que permet convertir els residus de plàstic generats per l’usuari en productes útils en una hora.

Transformar el packaging dels aliments que consumim a vaixella, accessoris o decoració des de casa nostra.

Plat Institute, organitzadors de Foodture, vindran a l’ESDi el proper divendres 3 de desembre a les 14h per impartir la conferència “Augmented gastronomy“. Inscriu-te en aquest link i no t’ho perdis!X