fbpx

Dos alumni ESDi finalistes dels Premis PFG del Col•legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya

fractal - nuria crosas

Dos alumni ESDi finalistes dels Premis PFG del Col•legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya

Les ex-alumnes de l’ESDi Núria Crosas Colomé i Meritxell Carles Martín han estat seleccionades pel Col·legi Oficial De Disseny Gràfic de Catalunya com a finalistes del concurs Premi PFG, que guardona projectes finals de Grau en Disseny de tot l’Estat.

Els projectes de les exalumnes del Grau en Disseny menció Gràfic, “Fractal” i “Satèl·lit”, respectivament, han estat escollits entre els treballs de les promocions compreses entre el 2011/2012 i el 2016/2017, i participen per un premi principal de 3 mil euros, o per tres premis especials (Premi a la Innovació Comunicativa, Premi al aprofitament tecnològic i Premi especial al compromís Enric Huguet) de 1.600 euros.

El treball de Crosas Colomé, “Fractal”, adopta la simplicitat i la geometria com a criteris fonamentals d’un nou tipus d’anotació de dansa, que es val d’una iconografia diversa, de formes i colors, per designar tant moviments com zones del cos. Proposat com a un sistema d’universalització de la notació de dansa, les tipologies de Crosas plantejant la necessitat de produir una transcripció coreogràfica capaç de superar la diversitat dels procediments actuals i la falta de coneixement general en coreologia.

“Satèl·lit” de Carles Martín, per la seva banda, neix d’un qüestionament del concepte de normalitat que permet a l’autora enfocar-se en la dislèxia, el Síndrome de Down, l’autisme i la hiperactivitat. El projecte, una col·lecció de publicacions, presenta diferents portades que, de forma visual, encarnen les claus de les diversitats funcionals.

 

 

El jurat, constituït per professionals del sector com la Dra. Elena Bartomeu Magaña, el Dr. Joan Costa, Antoni Sellés, Enric Galve, Dra. Carmina Crusafont, i més, deliberarà entre 22 projectes més i donarà a conèixer als guanyadors en un acte que se celebrarà a l’Institut d’Estudis Catalanes, en una data encara per definir.X