fbpx

ESDi i el Museu de la Xocolata firmen un conveni de col·laboració

Escola Pastisseria Gremi Barcelona 2

ESDi i el Museu de la Xocolata firmen un conveni de col·laboració

L’Escola Superior de Disseny ESDi i el Museu de la Xocolata han signat un conveni de col·laboració per a desenvolupar diversos projectes de transferència de coneixement aplicats al disseny i relacionats amb l’activitat del Museu de la Xocolata i el Gremi de Pastissers del qual forma part.

Segons Georgina Bombardó, Directora Adjunta de FUNDIT (la Fundació del Disseny Tèxtil responsable de l’Escola Superior de Disseny ESDi), aquest conveni és una oportunitat perquè “el dinamisme i les ganes d’innovar del Museu de la Xocolata de Barcelona són elements diferenciadors que s’adiuen molt bé amb la manera de fer de l’ESDi. Es tracta d’una col·laboració on les dues institucions poden portar molt valor afegit en un entorn que combina història, tradició i cultura, però alhora visió de futur on la creativitat i el disseny tenen un gran rol.”

El disseny és molt important per a la nostra institució perquè tangibilitza atributs i característiques dels nostres productes i ens ajuda a posicionar-nos d’una manera sòlida i sostenible”, comenta per la seva banda Paco Gil, director del Museu de la Xocolata. “Aquesta aliança amb una institució de prestigi com l’ESDi, ens aportarà noves visions i noves lectures a les nostres activitats”, afegeix Paco.

Una de les primeres accions conjuntes que han dut a terme l’Escola Superior de Disseny ESDi i el Museu de la Xocolata ha estat la realització d’un taller dintre de l’esdeveniment Barcelona Dibuixa. El taller “Ou, cacau i pinzell” organitzat entre les dues institucions va ser impartit per la Dra. Maja Cecuk, artista visual i actual Directora d’ESDi, i la il·lustradora i mestra d’ESDi Clàudia Santamaria. Maja i Clàudia van ensenyar als assistents a crear pintures amb ou i pigments que es poden trobar al rebost de la nostra cuina, com és el cas del cacau. El taller es va fer presencial al Museu de la Xocolata en franjes horàries i grups reduïts i va ser tot un rècord de participació amb més de 230 assistents, i entrades exhaurides des de dies abans.

Escola Pastisseria Gremi Barcelona

Un dels reptes més importants d’aquesta col·laboració entre l’Escola Superior de Disseny ESDi i el Gremi de Pastissers de Barcelona és la creació d’un nou màster en disseny d’experiències gastronòmiques. L’objectiu d’aquesta formació és explorar els límits de l’experiència de la creació des de les disciplines del disseny i la reposteria, connectant els coneixements transversals i les seves metodologies pròpies per a crear experiències gastronòmiques úniques.

El màster inclourà classes teòrico/pràctiques vinculades als tallers de disseny i seminaris amb els líders de la formació en reposteria i el camp del disseny des d’una perspectiva holística: xefs, dissenyadors, empresaris, sociòlegs, gerents, periodistes, artistes, arquitectes i filòsofs, etc., i estarà distribuït en 5 mòduls: Breu introducció a la filosofia del plaer, Crear des de i per als sentits, Els altres llocs de l’experiència gastronòmica, El mitjà és el missatge, i Projecte Final.

Amb aquesta nova formació, l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB) vol fer una forta aposta amb el propòsit de reforçar valors com la professionalització, l’especialització i la innovació en el sector de la reposteria. En paraules de Paco Gil, “aquesta proposta formativa, pionera a Espanya aporta una visió holística del disseny i de la gastronomia integrant una mirada transdisciplinar”.X