fbpx

Coneix-nos

ESDi és un centre referent en estudis universitaris de disseny, amb més de 30 anys d'experiència formant dissenyadors. El seu campus, situat en una antiga fàbrica tèxtil de més de 14.000 m² en el centre de Sabadell, està equipat amb tecnologia innovadora i les millors eines per a l'aprenentatge i la pràctica del disseny.

Únic centre amb sis especialitats del disseny (moda, gràfic, producte, interiors, audiovisual i integració multidisciplinària), és pioner a Espanya en estudis de Smart Design i Humanitats Digitals. L'Escola Superior de Disseny ESDi (centre adscrit a la Universitat Ramon Llull) és també la primera universitat en oferir la doble titulació de Grau Oficial Universitari en Disseny + Bachelor en Smart Design, així com la possibilitat de realitzar aquests estudis en anglès.

La nostra història

Al 1989 es crea la Fundació del Disseny Tèxtil (FUNDIT), amb l'objectiu d'aportar competitivitat al teixit empresarial català i donar resposta a les necessitats de la societat i de la indústria. La FUNDIT es constitueix per organismes de l'administració, agrupacions empresarials i empreses significatives del sector (Ministeri d'Indústria, Generalitat de Catalunya, Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell, Gremi de Fabricants, entre altres).

En aquest context, el mateix any neix l'Escola Superior de Disseny ESDi a l'edifici dels Docks de Sabadell, una antiga fàbrica tèxtil situada al centre de la ciutat. Al 1992, ESDi es converteix en un dels primers centres de formació de l'estat espanyol en impartir estudis universitaris en disseny, atorgant un títol propi de la Universitat Ramon Llull “Graduat Superior en Disseny”.

L'any 2000, el centre signa la seva fusió acadèmica amb l'Escola d'Arts i Tècniques de la Moda (EATM) de Barcelona, i aposta d'aquesta manera per la formació de perfils professionals específics de la indústria de la moda.

A partir del curs 2008-2009, ESDi imparteix la Titulació Oficial Universitària de Grau en Disseny com a centre adscrit a la Universitat Ramon Llull, seguint les directrius establertes en l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

Encara que l'origen de l'ESDi cal buscar-lo en l'àmbit de la moda i el tèxtil, el centre incorpora progressivament formació en 5 itineraris curriculars més: Gràfic, Producte, Interiors, Disseny Audiovisual i Integració Multidisciplinària (Gestió del Disseny). ESDi també imparteix màsters universitaris oficials i professionalitzants amb accés al mercat laboral i al doctorat.

El curs 2015-2016 ESDi incorpora a la seva oferta formativa el Bachelor in Smart Design, sent pioners en la formació especialitzada en aquest camp, que té una presència significativa en les tendències de disseny i moltes possibilitats laborals de present i futur. Aquest mateix any, 2015, ESDi fa una aposta estratègica important creant EFPA, l'Escola de Formació Professional Avançada que imparteix Cicles Formatius de Grau Superior especialitzats en tèxtil.

Descubreix
més aquí

El nostre millor argument és l'èxit dels nostres alumni, la professionalitat i motivació del nostre professorat i la vinculació constant, com a principi fonamental, amb l'empresa. Ens defineix un ambient universitari, multidisciplinari i d'activitat constant dins i fora de les aules. Mantenim des dels nostres inicis el compromís amb les persones que s'atreveixen a redissenyar el món i a construir el seu futur.

Per què som referents en formació?

Les nostres instal·lacions

Explora com és la nostra escola per dins!​

Tallers i aules de formació

ESDi compta amb més de 14.000m² d'instal·lacions equipades amb tot el necessari per a la teoria i pràctica del disseny. Espais de formació que acullen aules d'informàtica (Apple i Windows), tallers industrials, tallers de confecció, platons de vídeo i fotografia, sales d'edició i postproducció d'àudio i vídeo professionals, taller gràfic i de gravat, etc. A més, compta amb labs tecnològics punters en els àmbits de la manufactura additiva i impressió 3D, realitat virtual immersiva i hologràfica i digitalització dels processos de disseny i confecció tèxtil.

Reserves

  • Producto i interiors
  • Moda
  • Gràfic
  • Audiovisual
  • 3D Printing Lab
  • Virtual Lab. Partner amb HP
  • Textile Making Lab

⟶ Taller de maquetes i prototips I​

⟶ Taller de maquetes i prototips II

⟶ Taller d'estampació

⟶ Taller de confecció i aula de projectes t'extils

⟶ Mostroteca tèxtil

patronaje y moda, cfgs, formación profesional, ciclo formativo

⟶ Taller de teixits de punto

⟶ Taller de teixits de calada

⟶ Taller d'estampació

⟶ Taller de confecció i aula de projectes tèxtils

⟶ Mostroteca tèxtil

workshop, caligrafía japonesa, Baikei Uehira,

⟶ Taller gràfic

⟶ Plató de video amb sala de control de realizació i sistema de il·luminació professional mòbil

⟶ Plató fotogràfic

⟶ Mediateca

⟶ Taller de gravat

diseño_audiovisual

⟶ Plató de video amb sala de control de realizació i sistema d'il·luminació professional mòbil

⟶ Plató fotogràfic

⟶ Aula àudio

⟶ Aula vídeo

⟶ Laboratori de gravació de so

⟶ Mediateca

zer collection, workshop impresión 3D, 3D printing, openesdi, curso diseño

Els alumnes tindran la possibilitat de realitzar treballs de fabricació digital amb estacions de treball d'alt rendiment i impressores 3D. Treballant amb la impressora Dremel 3D Idea Builder amb filaments de 1,75 mm i volum d'impressió de 255x155x170 mmm.

Reserves 3D Printing Lab ↗

Descripció Self Labs ↗

Normatives i procediments Self Labs ↗

 
Addicionalment a les ja existents aules tecnològiques acadèmiques dotades de software pel tractament digital d'imatges, el Virtual Lab permet als alumnes experimentar amb les últimes tecnologies aplicades al disseny virtual i la realitat augmentada. Compta amb llocs de treball dotats amb: 
⟶ HP Workstation Z840 + Gafas VR HTC VIVE
⟶ Cámaras 360º
⟶ Ventiladores holográficos
⟶ Gafas VR Oculus Go
⟶ Escáner con Xbox Kinect

 

Reserves Virtual Lab ↗

Els tallers de patronatge i confecció acadèmics incorporen un nou Lab que permet, a través d'un sistema digital de desenvolupament de patrons, la confecció de col·leccions. Des de la captació de dades fins la sortida de patrons preparats per la seva confecció. Tot mitjançant tecnologia digital incloent la captació de dades digitalment (càmeres), el tractament digital de patrons i la sortida impresa de patrons (plotters) articulat mitjançant el software GEMINICAD:

⟶ GeminiNestExpert v.X9

⟶ GeminiFotodigitalizer v.X9

⟶ GeminiPaternEditor v.X9

⟶ GeminiCutPlan v.X9

 

Reserves Textile Making Lab ↗

 

Tenim una biblioteca especialitzada en formació en disseny i art. L'espai està obert a alumnat, alumni, professorat i personal administratiu del centre. També, a persones no vinculades a la institució amb autorització prèvia.

Biblioteca

Horari

La Biblioteca està oberta de dilluns a divendres en horari ininterromput de 8.30h a 20.00h.

El servei de Biblioteca compta amb atenció personalitzada en el següent horari:
Dilluns, dimecres i dijous: 9.30h-18.30h
Dimarts i divendres: 11.00h-20.00h

Fons

⟶ 8.000 libres
⟶ 130 títols de revistes
⟶ Quaderns de tendències
⟶ Projectes Finals de Grau
⟶ Fons tèxtil dels Germans Molins
⟶ Magatzem de revistes antigues

Contacte

Campus ESDi Sabadell (planta baixa)
Telèfon: 93 727 48 19. Ext. 218
Consultes: biblioteca@esdi.edu.es / dborrell@esdi.edu.es

Les nostres escoles

A més de l'Escola Superior de Disseny ESDi, la Fundació del Disseny Tèxtil FUNDIT compta amb altres dues escoles especialitzades en la formació en el sector de la moda i el tèxtil: l'Escola d'Arts i Tècniques de la Moda EATM i l'Escola de Formació Professional Avançada EFPA.

EATM (Escola d' Arts i Tecniques de la Moda)

L'Escola d'Arts i Tècniques de la Moda EATM neix l'any 1968 gràcies a un grup de fabricants tèxtils i de confecció convençuts de la importància de formar a professionals en el camp del disseny de moda.

En l'actualitat, EATM se centra en la formació contínua i avançada de perfils professionals específics de la indústria de la moda, la comunicació i el disseny, d'acord amb la demanda empresarial actual. Situada en el Passeig de Gràcia, centre neuràlgic de la moda i de les tendències de Barcelona, ofereix una formació professional de grau superior de qualitat, ajustada a uns escenaris de mercat globals, oberts i plurals.

En els seus més de 50 anys d'experiència, en EATM s'han format professionals de reconeguda trajectòria com Ze García, Miriam Ponsa, Rosa Esteva (Cortana), Josep Abril o Ágatha Ruiz de la Prada, entre molts altres.

EFPA (Escola de Formació Professional Avançada)

L'Escola de Formació Professional Avançada EFPA neix l'any 2015 amb l'objectiu d'oferir Cicles Formatius de Grau Superior de qualitat, relacionats amb la moda i la indústria tèxtil. Els seus programes incorporen un fort vessant tècnic i pràctic, que es desenvolupa en els tallers dels quals disposa l'Escola Superior de Disseny ESDi en les seves instal·lacions capdavanteres de Sabadell. En l'actualitat ofereix els Cicles Formatius de Grau Superior en Patronatge i Moda, i en Vestuari a Mida i d'Espectacles.

La Fundació

La nostra raó de ser

La missió de la Fundació del Disseny Tèxtil és, des del 1989, any de la seva fundació, donar suport i impulsar la indústria a través del disseny i la innovació, amb vocació internacional però des de l'equilibri territorial, proporcionant les eines pedagògiques necessàries per a formar persones capaces de redissenyar i transformar el món, mitjançant el treball en xarxa dels seus membres i amb especial vinculació amb la societat i l'objectiu d'evolucionar i aportar millores.

Els nostres valors

⟶ Alumne com a eix central.
⟶ Excel·lència.
⟶ Globalitat.
⟶ Treball en equip.
⟶ Creativitat.
⟶ Innovació.
⟶ Esforç.
⟶ Motivació.
⟶ Compromís amb la societat.
⟶ Emprenedoria.
⟶ Millora contínua.
⟶ Sostenibilitat.

Qui som?

Consulta l'organigrama de FUNDIT per a conèixer l'estructura directiva, de govern i organitzativa de la Fundació.

Patronat FUNDIT

Pérez, Juan José
President
H.C. Tremosa, Ramon
Vicepresident
Genero, Josep
Secretari
Rodríguez, Àurea
Patró
Orriols, Rosa
Patrona
Català, Joaquim
Patró
Pallarès, Josep
Patró
Codina, Santiago
Patró
Gibert, Pol
Patró
Alberich, Ramon
Patró
Moix, Rosvi
Patrona

Transparència

A FUNDIT apostem per la transparència i la qualitat del nostre projecte educatiu, i per això ens sotmetem a diferents controls i auditories que el demostren. En aquest apartat pots consultar diversos informes com les nostres memòries d'activitat i econòmiques anuals, els nostres estatuts i altres codis d'interès.

X