fbpx

Maria Hernando i Alice Albieri guanyen el Concurs Social de AMB

proyecto Infantum

Maria Hernando i Alice Albieri guanyen el Concurs Social de AMB

El passat 12 de novembre es van donar a conèixer els projectes guanyadors del Concurs social d’idees per donar un nou ús als armilles salvavides que s’acumulen a l’illa de Lesbos (Grècia), organitzat per AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona). Els alumnxs de l’assignatura Materials & Technology de les especialitats en Producte i Interiors de l’Undergraduate Degree in Design van presentar diversos projectes en parelles al concurs, amb l’ajuda dels seus tutors Marcelo de Medeiros i Ivan Merino.

Les alumnes Maria Hernando i Alice Albieri, que actualment estan cursant 3r del Grau en Disseny en les especialitats de Producte i Interiors, respectivament, es van proclamar guanyadores del concurs amb la proposta “Infantum”. Juntes van dissenyar uns bolquers de roba reutilitzables per als nadons refugiats, fets amb armilles salvavides reciclats i un teixit absorbent que s’introdueix a l’interior de la base del bolquer i es va canviant.

Amb aquest projecte, Alice i Maria no només han buscat una nova utilitat als materials vinculats a les milers de persones desplaçades que fugen de la guerra de Síria i que arriben a l’illa de Lesbos, en la qual s’acumulen centenars d’armilles salvavides o llanxes pneumàtiques, entre d’altres residus. Aquest era l’objectiu general del concurs, que prioritza la sensibilització i conscienciació respecte a la situació que han viscut i viuen les persones desplaçades o refugiades i l’impacte mediambiental que ha generat l’acumulació d’aquesta mena de materials a l’illa. Però amb “Infantum” Alice i Maria també han volgut normalitzar i dignificar els primers anys de vida dels nadons refugiats, a l’adonar-se de la quantitat de nadons que es troben en aquesta situació, així com aportar una solució innovadora i sostenible que dóna a les mares refugiades la facilitat de mantenir als seus nadons nets davant l’escassetat de bolquers d’un sol ús.

infantum
portagere

L’altra proposta premiada de l’ESDi en el Concurs social d’idees d’AMB va ser “Portagere”, de les alumnes d’intercanvi Julieta Garsa i Mariana López, que van obtenir una menció especial a la proposta més creativa. Julieta i Mariana van dissenyar un portabebés impermeable, els objectius eren protegir els nadons quan es traslladen d’un lloc a un altre, enfortir el vincle mare-fill des del moment en què neixen, oferir un espai adequat per al descans del nadó en un lloc sense espai disponible, generar un major sentiment de seguretat entre el nadó i la mare, i protegir al nadó de les condicions climàtiques extremes.

Us deixem amb el vídeo explicatiu del projecte “Infantum”, guanyador del Concurs de social d’idees d’AMB, per part d’Alice Albieri i Maria Hernando, i els seus tutors Marcelo de Medeiros i Ivan Merino. Moltes felicitats a tots/totes!X