Comença la prova pilot del projecte Pill-it, el nou mètode d’administració de medicació impulsat per I3PT i ESDi

Comença la prova pilot del projecte Pill-it, el nou mètode d’administració de medicació impulsat per I3PT i ESDi

El Parc Taulí Hospital Universitari consumeix 1.303.300 gots de plàstic anualment només per a l’administració de medicació oral. Pillit neix de la necessitat ambiental i clínica de reduir al màxim els residus de plàstic als hospitals. Per a això, l’Institut de Recerca i Innovació Parc Taulí (I3PT) i l’Escola Superior de Disseny de Sabadell (ESDi) han treballat junts en el disseny i desenvolupament d’un recipient que forma part de l’habitació dels pacients i que es pot netejar fàcilment, eliminant així l’ús excessiu de gots de plàstic. L’objectiu de Pillit és disminuir l’ús de plàstics i residus en hospitals, canviant el mètode en l’administració de medicació oral als pacients.

La prova pilot va començar el passat 1 de juny en la unitat de Pacient Crònic Complex Parc Taulí Hospital Universitari. L’estudi pretén validar el primer prototip de Pillit des del punt de vista dels següents aspectes:

  • Seguretat en l’administració de la medicació
  • Usabilitat cap als professionals i els pacients / familiars
  • Idoneïtat de la grandària del dispositiu en relació a les diferents estructures de l’hospital
  • Facilitat de mantenir el dispositiu net
  • Maneig del pacient amb aquest dispositiu

Pillit és un projecte innovador que posiciona al Parc Taulí Hospital Universitari com a hospital sostenible i responsable amb els residus que genera. A més, Pillit pot ser escalat a altres hospitals amb la mateixa problemàtica.X